Ti år siden prinsesse Madeleines Nobel-kløft

I 2002 skapte prinsesse Madeleine (30) furore etter at hun kom til Nobelprisutdelingen i en kjole med dyp utringing. Nå er det kronprinsesse Victoria (35) som stjeler oppmerksomheten.

På Nobelprisutdelingen og Nobel-banketten som blir arrangert i Stockholm i dag, er den svenske kongefamilien er i dag representert ved Kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Carl Philip, prinsesse Madeleine, kronprinsesse Victoria og hennes ektefelle prins Daniel. Prinsesse Madeleines forlovede Chris O’ Neill og prins Carl Philips kjæreste Sofia Helquist er ikke til stede.

Prinsesse Madeleine har lenge fått mye oppmerksomhet i både svenske og utenlandske medier. For ti år siden havnet den svenske prinsessen på alles lepper da hun ankom prisutdelingen iført en rød kjole med en dyp kløft. Den siste tiden har Madeleine tonet ned stilen, og i dag kom hun ikledd en florlett, lys gallakjole med matchende clutch og tiara.

minMote-Sonia synes ikke at prinsesse Madeleines bekledning i dag står til forventningene.

- Det kan virke som Madeleine bevisst har tonet ned stilen sin ved større tilstelninger. Tidligere gikk hun for langt dristigere kreasjoner, og i år er Nobel-kjolen på grensen til kjedelig. Både fargen og fasongen har vi sett på henne mange ganger før, sier hun.

Den svenske avisen Aftonbladets moteekspert Nina Johansson er enig.

- Det ser nesten ut som om Madeleine har gitt opp kleskampen mot søsteren. Det her er alt for blekt og kjedelig. Mønsteret i kjolen ser ut som papirlapper som har satt seg fast i vinden, skriver hun på Aftonbladet.se.

Kronprinsessse Victoria er i dag iført en grønn, glitrende paljettkjole, med matchende grønne juveler i halsen. min-Mote-Sonia mener at Victoria stjeler oppmerksomheten fra sin lillesøster.

- Kronprinsesse Victoria har virkelig blomstret på motefronten den siste tiden, og hun har flere ganger vist seg i trendy, svensk design. Heller ikke i dag skuffer hun. Den glitrende kjolen sitter som støpt på kronprinsessen - både snittet og den smaragdgrønne fargen kler henne utmerket, sier hun.

Kjolen dronning Silvia hadde valgt til dagens Nobeltilstelninger var i et mønstrete, lyselilla stoff, og dronningen hadde i likhet med kronprinsesse Victoria valgt matchende juveler i halsen og diadem i håret.

JONATHAN NACKSTRAND
Claudio Bresciani

Hvordan var din opplevelse i dag?