Mette-Marits nye norske designerfunn: - Evig takknemlig

NORSK DRAKT: Kronprinsesse Mette-Marit valgte topp og skjørt fra Mariette Røed Torjussen da hun besøkte Paris denne uken. Her sammen med Philippe Brocart, direktøren for Paris Design Week. Foto: NTB Scanpix
NORSK DRAKT: Kronprinsesse Mette-Marit valgte topp og skjørt fra Mariette Røed Torjussen da hun besøkte Paris denne uken. Her sammen med Philippe Brocart, direktøren for Paris Design Week. Foto: NTB ScanpixChristian André Strand

Porsgrunn-designeren Mariette Røed Torjussen (45) er i ekstase etter at kronprinsesse Mette-Marit (40) dukket opp i en av hennes skreddersydde drakter i Paris.

Kronprinsessen var æresgjest når den internasjonale kunstmessen «Révélations. Fine craft and creation fair» åpnet i Paris onsdag kveld. Der benyttet hun anledningen til å fronte norsk design ved å kle seg i en todelt drakt fra den norske designeren Mariette Røed Torjusen. Drakten var i burgunderrødt skinn med «reptiltrykk» foran, og kronprinsessen matchet den med en ny trendveske fra Chanel og råeksklusive pumps fra Christian Loboutin. Det var Varden som først skrev om kronprinsessens norske drakt.

- Ydmyk og takknemlig

Det er en strålende fornøyd designer som tar telefonen når minMote ringer torsdag morgen. Torjussen forteller at det var kongehuset som tok kontakt med henne, etter at hun hadde vist kolleksjonen sin på The Thief i Oslo tidligere i høst. Kronprinsessen var da blant gjestene på visningen.

GLAD: Mariette Røed Torjusen er overlykkelig over at kronprinsesse Mette-Marit liker hennes design. Foto: Karoline Billehaug
GLAD: Mariette Røed Torjusen er overlykkelig over at kronprinsesse Mette-Marit liker hennes design. Foto: Karoline BillehaugKaroline Billehaug

- Dette er veldig stas! Akkurat nå er jeg bare veldig ydmyk og evig takknemlig for at kronprinsessen liker mitt design. Det er bare så utrolig hyggelig at de kontaktet meg, sier Torjussen.

minMote har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Hemmelig pris

Selv beskriver hun sitt design som «feminint og sensuelt», og mottoet til Torjussen er «å gjøre kvinnen vakker». Hun er også glad i å jobbe med kontrastfulle materialer, noe Mette-Marits drakt bærer preg av. Videre forklarer den Porsgrunn-baserte designere at det kun finnes én drakt av dette slaget - den er nemlig skreddersydd til kronprinsessen.

- Jeg synes hun så helt fantastisk ut, sier designeren.

- Hvor mye kostet den?

- Det ønsker jeg ikke å gå ut med, svarer designeren.

- Nesten som en drøm

Torjussen viste sin første kolleksjon under Oslo Fashion Week for tre år siden, og har siden det kledd opp flere norske kjendiser. Blant annet laget hun kjolene som Dorthe Skappel hadde på seg da hun ledet «Gullruten» for siste gang i 2012.

- Jeg kan ikke skryte på meg at jeg har noen tung utdannelse, men for tre år siden tok jeg et valg om at det er dette jeg vil satse på. At jeg nå fikk lage en drakt til kronprinsessen viser at jeg har potensiale - det er nesten som en drøm, sier Torjussen til minMote.

Får skryt

Kronprinsesse Mette-Marit i norsk design har vært et sjeldent syn de siste årene. I stedet er hun kjent for sin forkjærlighet for italiensk luksusdesign fra blant annet Prada, Pucci og Valentino, noe hun også har måttet tåle mye kritikk for.

ELLE-redaktør Signy Fardal mener kronprinsessen er flink til å kle seg - og er glad for at hun blander norsk og utenlandsk design. Selv kjenner hun godt til Mariettes kjoler, ettersom én av dem dukker opp i neste nummer av magasinet.

- Hun lager kjempefine kjoler! Jeg synes jo Mette-Marit har god smak generelt, og ekstra hyggelig er det at hun velger en relativt fersk, norsk designer. Det er fint både for Mette-Marit og designeren, sier Fardal til minMote.

Hun får støtte av minMote-leder Sonia Huanca Vold, som håper det ikke er lenge til vi får se kronprinsessen i mer norsk design.

- Jeg håper Mette-Marit fortsetter å representere Norge i norsk design. Mariette er ikke blant de mest kjente designerne vi har her i landet, men det å kle opp en av verdens fremste moteprinsesser kan ha enorm betydning for henne. Det blir spennende å se om Mette-Marit dukker opp i flere kreasjoner fra designeren, eller om hun velger et nytt merke neste gang.

Hvordan var din opplevelse i dag?