Hertuginne Kates designerfavoritt lager Marte Stokstads GP-kjole

I lørdagens MGP-finale blir programleder Marte Stokstad (33) å se i kjoler fra Hertuginne Kates rådyre favorittdesigner Jenny Packham.

VG vet at Stokstad i lørdagens finale skal bruke to kjoler av luksusdesigner Jenny Packham, som er en av Hertuginne Kates desiderte favorittdesignere. En kjole av Peackham koster fra rundt 17.000 kroner og oppover, og Stokstad skal være storfornøyd med lørdagens kjolevalg. Det er NRK stylist Susanne Hoftun som har funnet frem til finalekjolen, etter at hun og Marte var på inspirasjonstur til London.

- Om Marte skal bruke Packham kan jeg ikke si noe om, det får folk først se på lørdag. Det jeg kan si er at det blir en «rød løper»-stil over Marte som er veldig sofistikert og fin, smiler Stokstads stylist Susanne Hoftun.

Hertuginne Kate er en av Packhams største fans, og har brukt hennes kjoler ved flere anledninger – blant annet den blekrosa og glitrende kreasjonen under en veldedighetsgalla like etter bryllupet med Prince William.

LES OGSÅ:Hertuginne Kates kjolefavoritt lanserer «billigkolleksjon»

Typisk rød røper

minMote-redaktør Sonia Huanca Vold mener Stokstad gjør et godt valg i å bruke Packham på lørdag, selv om hun mener kjolene er av det mest konvensjonelle laget.

– Packham er en typisk «rød løper»-designer, så jeg vil tro at vi får se Marte mer glamorøs enn noen gang. Marte går ofte i korte, kule kjoler, og nå tipper jeg det blir en fotside gudinnekjole.

– Hvordan er Packham som designer?

– Packham er ikke akkurat en veldig nyskapende designer, og det er kanskje akkurat derfor Kate har trykket henne til sitt bryst fordi man ikke skal være så vågal i en posisjon som hun har. Det er klassisk, feminint og preges av sarte toner, som også er veldig trendy denne vårsesongen.

– Så Marte kommer til å se bedre ut enn noen gang på lørdag?

– Det tror jeg helt klart, sier Vold.

Shopper i London

Susanne Hoftun har samarbeidet tett med Stokstad og Sundnes i forbindelse med Melodi Grand Prix, og har vært på tur til London hvor det meste av garderoben til programlederparet i år kommer i fra.

– London har et mye bredere tilbud i forhold til her, og ting kan se bra ut uten at det nødvendigvis trenger å koste skjorta. Men vi har jo budsjetter å forholde oss til og må være forsiktige. Det er gøy vi kan lage noe som alle kan ha råd til og identifisere seg med. Det er bra når seerne spør på nettsamfunn hvor klærne er i fra, og man faktisk har råd og mulighet til å kjøpe det.

Les også:Kates sikreste kjolekort – se den ultrafeminine vårkolleksjonen

Hoftun har ikke noe dårlig samvittighet for at Marte ikke har brukt noe særlig til norsk design i årets finalerunder.

– Med Anne i fjor så brukte vi konsekvent norsk design for å fremme hvor mye bra klær som lages i Norge. Nå hadde vi lyst til å prøve nytt, og det er gøy at man kan variere.

Viktig med glød

Hoftun har hatt fullt ansvar for hår, sminke og klesinnkjøp.

- Tanken min har vært «mye ben, Hollywood og glamour». Marte var allerede blitt lysere da vi begynte, jeg farget bunnen litt mørkere for å ramme inn ansiktet litt mer. Ellers har jeg fokusert på øynene, masse øyevipper og dratt skyggene ut sånn at hun får et mykere blikk. Jeg har unngått harde linjer. Dessuten har jeg jobbet mye med å få fra gløden i huden, med highligting både i ansiktet og på kroppen, forteller hun.

Marte Stokstad ville ikke si noe om lørdagens kjolevalg overfor VG, men er storfornøyd med sin stylist.

– Det er så gøy å jobbe med Susanne Hoftun som stylist, som har hatt en visjon hele veien. Vi har gått for korte kjoler og mye bein. Men bare vent til finalen. Da blir det pynting, fortalte Stokstad til VG sist lørdag.

Hvordan var din opplevelse i dag?