Klar for sandalene

Fram med tærne! Her er en enkel pedikyr du enkelt kan gjøre hjemme.

Mari Glans
Publisert:

Nå er den etterlengtede sandalsesongen her, og de stakkars føttene som gjemmes bort i sokker resten av året, fortjener en omgang med stell og pleie. Om du har tørr og hard hud på føttene, lønner det seg å sette av en liten halvtime til å gjøre denne pedikyren én til to ganger i uken til føttene blir mykere.

1. Start med å fjerne gammel neglelakk fra tåneglene. Deretter legger du føttene i et fotbad med varmt vann, men ikke varmere enn det som er behagelig. I vannet kan du ha i produkter spesielt beregnet for fotbad, for eksempel virker produkter med peppermynte avkjølende og behagelig på føttene. En fin budsjettvariant som gir myke føtter, er å ha litt olivenolje i forbadet. La føttene ligge i vannet i ti minutter eller mer.

2. Etter fotbadet er det tid for å fjerne hard hud under føttene. Om du har myk hud under føttene holder det å massere dem en grov skrubbekrem. På hardere hud er det best å bruke en fotfil. Velg en sandpapirvariant, og bruk den på de harde områdene under foten, spesielt rundt hælene. Om du har ekstra hard hud, kan du bruke en metallfil, men vær varsom med denne og bruk den kun der huden er hardest.

Sommerens heteste leppefarge!Her er den!

3. Så er det neglenes tur. Start med å rense under tåneglene. Så klipper du neglene i den lengden du ønsker. Klipp neglen rett av og ikke klipp den ned i kantene. Så går du over neglene med en neglefil for å runde kantene lett. Dytt ned neglebåndene med en trepinne. Om du har mye overflødig neglebånd, kan du klippe av disse med en neglebåndsklipper.

4. Om du har ujevnheter på tåneglene, kan du file dem med en grov poleringsfil. Disse filene har ofte flere sider, start med den groveste siden og skift gradvis side. Bruk den fineste siden helt til sist.

5. Det lønner seg å lakke tåneglene før du smører inn føttene, kremen gjør at neglelakken sitter dårligere. Sørg for at neglene er fri for fett og olje fra fotbadet. Du kan rense dem med en neglelakkfjerner først, det fjerner alt. Om du skal ha en sterk farge på neglene er det lurt å legge en underlakk først for å unngå misfarging.

Lei av å sette opp håret?Klipp deg kort!

6. Rull neglelakkflasken mellom hendene før du begynner, ikke rist. Slik unngår du at det dannes luftbobler i lakken. Legg så et tynt lag neglelakk på neglene. Start med å legge en stripe midt på, og en på hver side. Legg alltid to strøk lakk, dette gir en jevn og dekkende farge. Avslutt med å legge overlakk på neglene. Den beskytter den fargede lakken og gir ekstra glans.

7. Når neglelakken har tørket, er det på tide å smøre inn føttene. Bruk gjerne en krem som er beregnet for føttene, men en rik bodylotion fungerer også. For ekstra pleie kan du smøre inn føttene med en rik krem på kvelden, ta lette sokker på og sove med dem om natten.

Oppretthold pedikyren ved å skrubbe føttene med peelingkrem i dusjen, og å smøre dem godt inn etter hver dusj.

Så gjelder det bare å ta på deg de kuleste sandalene du har og vær stolt av dine lekre og velpleide føtter!

Relevante artikler videre:

La neglene synes i vår!Her er de hotteste neglefargene

Stor moteguide!Her er trendene som gjelder til våren

Lilla er hot på øynene i vår!Slik får du looken

Den hotteste hårfargen!Platinablond vår

Publisert: