Janne Tyldum håper på kjolespons til årets Oscar-utdeling

RØD LØPER: 22. februar skal Janne Tyldum og ektemannen Morten Tyldum på Oscar-utdelingen i Los Angeles. Her er paret på rød løper i forbindelse med Golden Globe-utdelingen i januar.
RØD LØPER: 22. februar skal Janne Tyldum og ektemannen Morten Tyldum på Oscar-utdelingen i Los Angeles. Her er paret på rød løper i forbindelse med Golden Globe-utdelingen i januar.Mark RalstonAfp

Janne Tyldum fikk låne kjoler av Peter Dundas under Golden Globe. Til årets Oscar-utdeling håper hun på å slippe og punge ut i dyre dommer for eksklusiv design.

Janne Tyldums ektemann, Morten Tyldum, opplever stor suksess med den britiske filmen «The imitation Game». Under årets Golden Globe var filmen nominert hele fem ganger og torsdag fikk den hele åtte Oscar-nominasjoner. Idet nomineringene blir klare begynner jakten på det perfekte antrekket for de som er så heldige å bli invitert til en av verdens gjeveste prisutdelinger. Janne Tyldum er en av dem.

– Jeg har fått lov å låne kjole til veldig mange arrangementer vi går på, for å kjøpe nye antrekk til de ulike eventene er dyrt - så rike er vi ikke, sier hun.

Foreløpig er det åpent hva hun kommer til å ha på seg på Oscar-utdelingen, men hun legger ikke skjul på at det trolig blir eksklusiv design.

– Jeg vet ikke hva det blir til Oscar, men til Golden Globe fikk jeg låne en kjole av norske Peter Dundas og Pucci. Han er helt fantastisk! Morten tar seg godt ut i Tom Ford, så jeg håper han havner i smoking fra den amerikanske designeren.

– Håper dere på å få sponset antrekk?

– Ja, det håper jeg for å være helt ærlig, svarer Janne raskt og ler.

Får herr og fru Tyldum sponset antrekk til årets utdeling slipper de billig unna. Mens en kjole kan koste flere hundre tusen, kan et helt antrekk fort havne opp i millionklassen.

Øverst på listen over dyre kjoler i forbindelse med utdelingen i fjor tronet Oscar-vinner Cate Blanchett. Hennes antrekk hadde en totalverdi på rundt 18,1 millioner australske dollar, noe som tilsvarer om lag 98,2 millioner norske kroner. Mens kjolen «bare» kostet cirka 543.000 kroner, hadde smykkene fra Chopard en verdi på hele 97,7 millioner kroner.

ALL BLACK: Janne satset på eksklusiv design fra Pucci. Nå vil hun ikke røpe hva hun satser på, men sier det blir noe glamorøst. Morten kom i sponset antrekk fra italienske Versace.
ALL BLACK: Janne satset på eksklusiv design fra Pucci. Nå vil hun ikke røpe hva hun satser på, men sier det blir noe glamorøst. Morten kom i sponset antrekk fra italienske Versace.Jason MerrittAfp

Ikke tilfedlig med norsk design

Fungerende MinMote-leder Martine Lunder har stor tro på at Janne treffer blink i jakten på den perfekte kjolen.

– Det er ingen tvil om at Janne Tyldum har et godt øye for kult design - hun så helt fantastisk ut i Pucci på Golden Globe. Og ikke bare er Pucci et av de heteste motehusene i verden akkurat nå - toppsjef Peter Dundas er jo norsk. Jeg tipper at det ikke er tilfeldig at hun valgte en av hans kjoler. Puccis kjoler er både bohemske og sexy og passer utmerket til den røde løperen, så nå håper jeg Dundas kan rive i en kjole til Oscar også, sier hun.

Hun har også stor tro på at Morten kommer til å ta seg ut i smoking fra kjendisyndlingen Tom Ford.

NORSK DESIGNER: Peter Dundas er jsjefsdesigner i det renomerte motehuset Pucci. Pucci er en av kronprinsesse Mette-Marits favorittdesignere.
NORSK DESIGNER: Peter Dundas er jsjefsdesigner i det renomerte motehuset Pucci. Pucci er en av kronprinsesse Mette-Marits favorittdesignere.Andrea GjestvangVG

– Det er ikke uten grunn at herremagasinet GQ nylig hadde en sak om at Tom Ford har oppgradert Hollywoods heteste menn med sine dresser og smokinger. Han har kledd opp «alle» de store navnene, som Justin Timberlake, Jay Z og Brad Pitt. Jeg er sikker på at Morten Tyldum kommer til å se akkurat like rå ut som dem på den røde løperen, sier Lunder.

Opptatt av mote

Janne forteller at mote betyr litt når man blir avbildet i pressen. For henne som har designbakgrunn er det ekstra gøy.

– Det er jo selvfølgelig gøy med mote og snasne klær - det må jeg innrømme. Men det er jo tidsprioritering å følge med på alt.

– Hvor viktig er det at dere tar dere godt ut på rød løper?

– Jeg tror det er litt viktig for at vi ikke skal stå ut som de som er de grå, kjedelige norske. Vi skal prøve å blende inn, sier hun.

Hvordan var din opplevelse i dag?