Sjekk Mette-Marits røde og hvite favorittantrekk

Kronprinsesse Mette-Marit (38) valgte nøyaktig samme antrekk som for to år siden da hun talte for hundrevis av tilskuere på AIDS-konferansen i Washington.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kronprinsessen deltar for tiden på en stor HIV/AIDS-konferanse i den amerikanske hovedstaden sammen med tusenvis av andre engasjerte - blant dem kjendiser som USAs utenriksminister Hillary Clinton, Bill Clinton, skuespillrinnene Sharon Stone og Debra Messing og Microsoft-grunnlegger Bill Gates. Onsdag var Mette-Marit selv hovedtaler da unge HIV/AIDS-arbeidere ble hedret. Når det kom til antrekket sverget kronprinsessen til gjenbruk.

Faktisk hadde Mette-Marit på seg nøyaktig samme kjole og jakke som på en annen AIDS-konferanse for to år siden i Wien i Østerrike. Mens Mette-Marit valgte røde stroppesandaler i 2010, hadde hun på seg et av favorittparene fra Valentino i Washington. Den hvite kjolen og jakken føyer seg inn i en lang rekke gjenbruksantrekk kronprinsessen har brukt den siste tiden. Mens hun i fjor fikk krass kritikk for sin svindyre klesgarderobe - som toppet seg med tre splitter nye Nobel-kjoler - har kronprinsessen lagt betydelig mer vekt på å bruke klær og tilbehør flere ganger.

Kongeekspert Kjell Arne Totland har fulgt kronprinsessen tett i en årrekke, og har merket seg at også Mette-Marit har noen favorittplagg som brukes om og om igjen.

— Den hvite kjolen er abslolutt en favoritt! Hun har hatt den i mange år, det samme gjelder den røde jakken. Mette-Marit er veldig glad i dette antrekket i rødt og hvitt og det er nærmest blitt en slags uniform for henne i slike sammenhenger. Hun bar det faktisk allerede da hun ble utnevnt til UNAIDS-ambassadør i Geneve i 2006, forteller Totland.

Mette-Marit har lenge hatt en forkjærlighet for hvite kjoler, og har en stor samling i garderoben. Den knelange foldekjolen hun hadde på seg under HIV/AIDS-konferansen er imidlertid en av dem hun har brukt flest ganger. Kronprinsessen matcher gjerne kjolen med ulike jakker og tilbehør. Bare se her:

LES OGSÅ: Maddes favorittvesker er verdt 13.000 kroner

LES OGSÅ: Slik får du Mette-Marits rådyre stil på budsjett

LES OGSÅ: Omstridt kjæreste matchet sin kongelige «svigerfamilie»

Publisert: