Siri Tollerød gjør som Hollywood-stjernene – stiller i smykker til nesten én million

I Hollywood blir stjernene sponset med rådyre designerkjoler og smykker på den røde løperen. Nå har trenden kommet til Norge - «Top Model»-programleder og modell Siri Tollerød (24) ankom Petter Stordalens gigant-kalas i smykker verdt en fjerdedel av hele festen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Av MARTINE LUNDER, HALSTEIN RØYSELAND og CAMILLA VISJØ

Fra før er det kjent at hotellkongen svir av rundt fire millioner kroner på den kjendistunge 16. mai-festen, som i år har svensketema. Blant gjestene var modell Siri Tollerød, utkledd som en ultraglamorøs versjon av ABBA-Agnetha.

- Mer enn jeg vanligvis bruker

Tollerød strålte om kapp med smykkene sine da hun ankom «Villa Villekulla» i en Swarovsky-glitrende kjole fra norske TSH. Smykkene hadde hun lånt av danske Ole Lyngaard Copenhagen, som har overdrysset modellen med over tusen håndlagede diamanter - såkalte brilianter - til en verdi av nesten én million kroner.

Det røper Tollerøds private stylist John André Hanøy, som også har stylet henne i «Top Model». De to kom sammen på festen. Han kan også røpe at diamantene glitret i form av en haug med ringer og armbånd.

- Jeg er veldig glad for at jeg fikk låne disse smykkene, de er så fine. Og de koster mye mer enn jeg vanligvis pleier å bruke på smykker, sier Tollerød, som dukker opp på TV-skjermen på TV 3 til høsten.

Også stylist Hanøy er storfornøyd med stylingen.

- Siri ser bare helt fantastisk ut. Selv er hun ikke så opptatt av diamanter og glitter, men i kveld ville jeg at hun skulle se skikkelig Hollywood ut, og resultatet ble veldig vakkert, sier Hanøy.

Hollywood-trend

Fenomenet med å låne rådyre designerplagg, smykker og sko er langt fra nytt. minMote har tidligere skrevet om Oscar-løperen, som bugner av kjendiser i verdens flotteste couture-kjoler – bedre reklame enn de fleste catwalker kan gi.

Derfor er ikke moteviter Ida Eritsland overrasket over at trenden har kommet til Norge.

- I Hollywood har dette foregått veldig lenge, men fra det sene nittitallet ble det på en måte regelen snarere enn unntaket. Før det kunne man se kjendisenes personlige stil på den røde løperen – noen bommet og andre traff blink, og det var jo det som var så gøy, sier Eritsland og fortsetter:

- Nå er det et langt mer proft system, og ettersom nesten alle er sponset med syre smykker og kjoler, ser også alle like ut. Kleskatastrofene vi så på nittitallet forekommer nesten aldri lengre, og det er egentlig litt trist. Nå har alle en stylist, alle får en glamorøs kjole og alle får dyre smykker, ettersom koblingen mellom mote- og underholdningsindustrien er så sterk.

Videre mener Eritsland den riktige kjendisen kan gi bedre reklame enn en ukjent modell på catwalken.

- For de som låner ut tingene er dette enkel og effektiv markedsføring, sier hun.

Publisert: