Her er de beste selvbruningskremene

SOLBRUN: Artist Tone Damli Aaberge viser seg ofte med en brun glød. I fjor røpet hennes bestevenninne, stylist og moteblogger Hedda Skoug, at en selvbruningskrem fra Dior var blant favorittene. Øverst: Selvbruningskrem fra St. Tropez hos Coverbrands.no 335 kr. Selvbruningskrem fra Dior hos Kicks.no, 350 kr. Foto: Helge Mikalsen / VG / Produsentene

Juks deg til en frisk og sommerbrun glød på 1-2-3.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Selvbruning er en rask og effektiv måte å gå fra vinterblek hud til solbrun glød. Flere steder i landet er det meldt strålende sol og opp mot tjue grader denne uken, og for mange byr finværet på en lettere bekledning med bare legger og armer.

Tone Damli Aaberge, som nettopp har tatt ut svangerskapspermisjon fra Idol, har gjennom flere år sverget til selvbruning for å holde huden brun og glødende. Hennes gode venninne, stylist og moteblogger Hedda Skoug, er også stor fan, og i fjor røpet hun venninneparets favorittprodukter, blant annet en selvbruningskrem fra Dior.

Etter at Skoug fikk beskjed om at hun hadde føflekkreft for to år siden, gikk hun i fjor ut og advarte mot overdreven soling. Selv bruker hun alltid solfaktor 30 og oppfordrer andre som vil ha litt naturlig farge til å gjøre det samme.

- Går man ikke i shorts, blir man heller aldri brunere. Nå er det perfekt med selvbruningskrem, siden du kan bli brun selv med den falske fargen på, sier Skoug.

Har du lyst til å sminke deg til Tones glød? Her viser artistens makeupartist deg hvordan du gjøre det!

Og her kan du leseoppskriften på Tones skjønnhetssmoothie.

BILLIGE ALTERNATIVER: MinMotes skjønnhetsansvarlige, Martine Lunder, tipser om hvilke selvbruningsprodukter som gir et fint resultat. Selvbruningsspray fra Garnier, 95 kr. Selvbrunings-lotion fra Dove hos Vita, 69 kr. Selvbruningsfjerner fra St. Tropez hos Coverbrands.no, 249 kr. Foto: Produsentene

Martine Lunder, skjønnhetsansvarlig i MinMote, mener at det nødvendigvis ikke er de dyreste selvbruningskremene som er de beste.

– Generelt synes jeg det er så liten forskjell på billige og dyre selvbruningskremer. Derfor anbefaler jeg først å teste en billig før man bruker masse penger på et dyrt produkt man ikke vet om man blir fornøyd med, sier hun.

Selv sverger hun til en budsjettvennlig selvbruningsspray, og varierer bruken fra bare å spraye leggene, til å påføre sprayen på hele kroppen.

– Sprayen fra Garnier liker jeg veldig godt, mye fordi den er en spray. Det er viktig at man ikke begynner å plukke på huden eller smøre ut sprayen etter påføring, men lar den trekke ordentlig inn. Da unngår man et mislykket resultat, sier hun, og fortsetter:

– Dove-kremen kan man bruke året rundt, og gir såpass lite farge at det skal mye til for å bli skjoldete eller få gulfarge, forklarer hun.

Selv om man tar forholdsregler, kan likevel resultatet bli skjoldete eller veldig gult. Dersom krisen har inntruffet, finnes det likevel en redning.

- Det finnes egne selvbruningsfjerne som gjør det lettere å fjerne fargen hvis du først er uheldig. Dersom du begynner å skrubbe på skjoldene, kan du risikere at resultatet bare blir enda verre, sier Lunder.

Publisert: