Helena Christensen får norsk garderobe til 150.000

Spesialdesignede sko, et hav av kjoler og sexy jeans - den danske supermodellen Helena Christensen (44) ble møtt av en splitter ny designergarderobe da hun ankom Norge.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den verdenskjente modellen og fotografen sjekket inn på luksushotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo tirsdag kveld. Der kunne hun spasere rett inn i en eksklusiv suite – med ferdig oppfylt walk-in-closet.

Det er stylist og «Homsepatruljen»-medlem John André Hanøy som har hatt ansvaret for å plukke ut klær og tilbehør til Christensen, som skal være dommer i en av Specsavers brillekonkurranser. Den har han fylt med norsk design, og til minMote røper han at merkene har gitt bort klær til over 150.000 kroner.

LES OGSÅ:Helena Christensen om tiden som supermodell: – Det jeg så i speilet selv var helt latterlig!

Dette er blant tingene som Christensen kan ta med seg hjem til New York:

❤Kjoler

❤ Topper

❤ Jeans

❤ Boots og sko

❤ Håndlagede smykker

Spesialtilpasset garderobe

- Det har vært en utrolig morsom jobb som jeg har brukt mye tid på. Jeg har prøvd å plukke ut plagg som passer perfekt til Helenas stil, så det er en del bohemske kjoler, smale jeans og kule jakker, røper Hanøy, som blant annet har plukket plagg fra rimelige Cubus og trendy norske designermerker som Mardou & Dean og FWSS.

Videre består den norske Helena-garderoben av mye smaragdgrønt, pudderfarger, silkeblonder, mintgrønt, tyll, batikk og blomstermønster.

- Det blir en garderobe for en luksus-bohem, slik man kjenner Helena, smiler han.

Stylisten har jobbet intensivt med planleggingen i to uker, med ett viktig unntak: To par spesialdesignede sko i marineblått og sort fra Helene Westbye som ble bestilt for flere uker siden. Da supermodellen ankom suiten hadde Hanøy sirlig hengt opp hele garderoben, som han håper Christensen pakker med seg når hun drar.

- Tror du det er sannsynlig at Helena Christensen faktisk kommer til å bruke akkurat disse klærne senere?

- Jeg håper og tror det, for jeg har lagt mye arbeid å finne ting jeg tror hun vil like. Og jeg har kun kontaktet merker jeg tror vil levere noe som passer til hennes stil, sier Hanøy.

«Billig» reklame

På store arrangementer i Hollywood er det også sjeldent at de store kjendisene får dra hjem uten et lass med gratis klær fra håpefulle designere på kjøpet. For designerne er noen gratis plagg en lav pris å betale for å få klærne sine gitt til riktig kjendis – hvis de blir brukt.

- Det er klart det er god reklame å få klærne sine på Helena Christensen, så det er vel det de norske merkene håper på. Å gi bort noen plagg koster selvsagt mindre enn en reklamekampanje, men kan gi like stor gevinst, sier hun og fortsetter:

- I dag har klesmerkene nærmest blitt avhengig av ulike typer reklame – å skape kredibilitet ved et flott catwalkshow, men også å få vist fram klærne slik de ser ut «i virkeligheten». Dette er jo nesten blitt en egen industri, med sponsing og ulike ambassadører som Hanneli Mustaparta har gjort for ulike merker eller Kristen Stewart har gjort for Balenciaga.

Eritsland forklarer videre at kjendisenes klesvalg har blitt langt mer tilgjengelig for folk flest.

Publisert: