Victoria's Secret-modell rådet til ekstrem diett

SA IFRA: Victoria's Secret-modell Rosie Huntington-Whiteley ga tydelig beskjed om at hun ikke ønsket å følge en ekstrem diett og beviste at det går an å lykkes likevel. Til høyre går modellen på catwalken for Balmain under moteuken i Paris i september. Foto: Getty Images / All Over Press
Martine Haug Nysether
Publisert:

Modell og skuespiller Rosie Huntington- Whiteley (26) ble rådet til å gå på en diett bestående av kun én sushibit om dagen.

Etter ti år i bransjen letter Victoria's Secret-modellen Rosie Huntington-Whiteley på sløret og forteller om sin vei inn i modellverdenen. I en alder av 15 år ble Huntington-Whiteley oppdaget av et modellbyrå, og som 16-åring begynte karrieren som skulle gjøre henne til en svært suksessrik modell.

I et intervju med The Guardian forteller modellen om sitt første møte med motebransjen, da hun som 15-åring ble anbefalt å gå på en ekstrem diett. For å hevde seg i bransjen ble hun anbefalt av en agent å spise én sushibit om dagen.

- Min veltalende reaksjon var «dra til helvete», forteller Victoria's Secret-modellen til The Guardian.

Huntington-Whiteley er langt fra den eneste som har kjent på slankepresset fra motebransjen.

Tøff bransje

I forrige uke fortalte den tidligere Prada-modellen Georgina Wilkin (23) historien om det som skulle bli en lysende modellkarriere, men som resulterte i syv år med alvorlige spiseforstyrrelser.

Eivor Øvrebø driver det norske modellbyrået Team Models og er godt kjent med problematikken Wilkin forteller om.

- Jeg tror faktisk bransjen er mer obs på dette i dag enn for seks år siden, men den er fortsatt svært kynisk. At unge, sykelig tynne jenter fortsatt kan møte mennesker som ikke vil deres beste, er jeg ikke i tvil om, har Øvrebø uttalt til minMote tidligere.

MISTET JOBBER: Skuespiller og Oscar-vinner Jennifer Lawrence forteller at hun har mistet jobber på grunn av vekten sin, men skuespilleren nekter å la seg presse av bransjen. Foto: PA Photos / Getty Images / All Over Press

Men det er ikke bare modeller som møter et usunt kroppspress tidlig i karrieren. I novemberutgaven av britiske Harper’s Bazaar forteller skuespiller Jennifer Lawrence at hun fikk beskjed om å slanke seg eller bli sparket.

- Jeg ble fortalt at jeg var feit, og at jeg kom til å få sparken hvis jeg ikke gikk ned i vekt. Jeg fikk bilder av meg selv hvor var nesten naken, og ble fortalt at jeg skulle bruke dem som motivasjon for å gå på diett, forteller Lawrence ifølge Time Entertainment.

Til tross for at hun følte seg såret, forteller 23-åringen at hun blir sint av å tenke på det. Hun forteller i intervjuet at hvis noen prøver å hviske ordet diett til henne, får hun lyst til å gi vedkommende samme beskjed som Huntington-Whiteley gjorde som 15-åring.

- Jeg vil heller se lubben ut på skjermen, og som en normal person i det virkelige liv, uttalte skuespilleren til Marie Claire.

Publisert: