Omstridt «plus size»-modell snakker ut: - Slankepresset er livsfarlig

Robyn Lawley (23) hylles i motebransjen som Ralph Laurens første formfulle modell - selv mener hun mange modeller presser seg usunt mye ned i vekt.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I september skapte den australske modellen motehistorie da hun landet jobben som Ralph Laurens frontfigur, etter å ha prydet forsiden på en rekke motemagasiner som Vogue, Elle og Marie Claire. I Norge reagerte lege og forsker Wasim Zahid og minMote-leder Sonia Huanca Vold sterkt på at hun i det hele tatt ble omtalt som «plus size», med sine 188 centimeter og størrelse 42.

I motebransjen ble Lawleys Ralph Lauren-oppdrag omtalt som en banebrytende hendelse, og 23-åringen ble hyllet som et friskt innpust i en bransje full av usunne kroppsidealer. Nå forteller Lawley at også hun har følt på slankepresset etter fire år som modell.

- I motebransjen har mange en konstant frykt for at man ikke skal gjøre det bra, så kvinner tvinger seg ned i størrelser som kroppen deres ikke egentlig er skapt for, sier hun til RadarOnline.com.

- Det er klart det er grusomt å få stygge kommentarer slengt etter seg, og det skjer hele tiden, fortsetter hun.

Lawley har tidligere forklart at hun var nær ved å gi opp modellkarrieren kort tid etter at hun debuterte som fotomodell som 16-åring. Det var først etter tre år i Frankrike at hun kom tilbake til Australia og bestemte seg for å forfølge drømmen, på tross av at hun hadde blitt større under Frankrike-oppholdet. Etter flere modellkontrakter, magasinforsider og kampanjer er Lawley nå klar på at hun ikke kommer til å gå ned i vekt selv om noen skulle be henne om det.

- Slankepresset er livsfarlig. Selv ville jeg blitt veldig ulykkelig hvis noen ba meg om å gå ned 10-20 kilo. Jeg tror ikke jeg hadde klart det, fortsetter 23-åringen.

Ettersom hun har gjort stor suksess, har Lawley nærmest blitt en talsperson for et sunt kroppsbilde i motebransjen. Selv nektet hun å oppgi sin egen vekt på TV-programmet Good Morning America. I sitt siste intervju forteller hun dessuten at hun ikke kan forstå hvorfor noen designere vil ha undervektige modeller.

- Jeg kan bare ikke forstå det. Den utsultede looken er ikke for meg, og den er ikke for mange utenfor motebransjen. Hvorfor ikke satse på litt større jenter? sier Lawley.

Les også:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: