Supermodellene stilte opp for Rihanna

GRATULASJONSKYSS: Naomi Campbell viste for all verden at hun heier på Rihanna som designer.
GRATULASJONSKYSS: Naomi Campbell viste for all verden at hun heier på Rihanna som designer.Jamie Mccarthy Afp

Rihanna (27) fikk drahjelp fra storheter som Naomi Campbell (45) og Gigi Hadid (20) da hun viste frem sin første kolleksjon.

Den verdensberømte popstjernen fra Barbados har designet klær for en rekke andre fabrikanter tidligere, men det er første gang hun viser frem sin helt egen kolleksjon på catwalken. Og det var ikke hvor som helst.

Rihanna var det store trekkplasteret under moteuken i New York fredag kveld, hvor hun viste frem habittene hun har designet for sportskjeden Puma. Kolleksjonen har fått navnet Fenty Puma by Rihanna.

Med seg på podiet til å vise frem resultatet hadde hun blant annet de ettertraktede modellsøstrene Gigi (20) og Bella Hadid (19), som begge hadde fått malt på hvitt hår for anledningen.

TRIO: Rihanna omgitt av modellene Gigi (t.v.) og Bella Hadid.
TRIO: Rihanna omgitt av modellene Gigi (t.v.) og Bella Hadid.Jamie Mccarthy Afp

På tilskuerbenken satt ingen ringere enn den britiske supermodellen Naomi Campbell (45). Og skal vi tolke ut fra kysset Campbell plantet på popstjernens kinn etter visningen, var catwalk-ikonet fornøyd med det hun hadde sett.

– Føles ikke som jobb

Kolleksjonen beskrives av ABC News som japanskinspirert med gothisk undertone.

– Jeg nyter å skape og uttrykke de elleville tingene som foregår oppe i hodet mitt ved å vise folket noe håndgripelig, forklarte Rihanna til AP før visningen.

– Mote var for meg en av disse tingene som kom helt naturlig. Jeg elsker å oppdage alle ulike stiler, stoffer og fasonger. Det er ikke enkelt, men det føles ikke akkurat som jobb heller, forklarte hun.

Rihanna ble utnevnt til Pumas kreative leder ved utgangen av 2014. Sitt travle pop-program til tross, Rihanna har det siste året brukt mye tid på designerjobben. Det skal være snakk om et flerårig partnerskap, hvor Rihanna har ansvaret for å designe både fitness- og treningskolleksjonene, som begge inneholder klær og sko.

GOTHISK: En modell iført et av Rihannas dristige antrekk fra Fenty Puma by Rihanna-kolleksjonen.
GOTHISK: En modell iført et av Rihannas dristige antrekk fra Fenty Puma by Rihanna-kolleksjonen.Eduardo Munoz Reuters

Selv om Rihanna er en debutant i denne sammenhengen, betyr ikke det at 27-åringen ikke har spradet på catwalken tidligere. Hun har selv vært modell flere ganger. Debuten fant sted i Milano så langt tilbake som i 2007.

Les også: Rihanna viste «alt» på rød løper!

Rihanna er også kjent for sin frekke stil når hun viser seg i offentlige sammenhenger, som her, da hun ga Miley Cyrus knivskarp konkurranse i kampen om kveldens drøyeste kjole.

Men er det noe hun ikke liker, så er det å bli brukt som lokkemiddel når hun selv ikke har sagt ja til å være der. I fjor gikk hun rettens vei og vant over en kleskjede som hadde tatt seg friheter.

TAKE A BOW: Rihanna tar imot applausen fra publikum etter visningen.
TAKE A BOW: Rihanna tar imot applausen fra publikum etter visningen.Timothy A. Clary Afp

Puma på sin side, er strålende fornøyd over å ha skutt gullfuglen:

«Å signere Rihanna var et stort steg for Puma. Hennes globale profil, karisma, særegenhet og hennes ambisjoner gjør henne til en perfekt ambassadør for merket», lød det i kunngjøringen fra selskapet for litt over ett år siden.

Designeren og rapperen Kanye West var også frempå for å vise sin støtte til kollegaen:

untitled link

Norgesaktuell

Om få måneder setter stjernen kursen for Norge. «FourFiveSeconds»-sangeren går på scenen på Telenor Arena 2. juli – sammen med The Weeknd.

Les også: Slik reagerte Twitter på Rihannas Met-kjole

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?