Cindy Crawford hevder det uretusjerte bildet er falskt

SNAKKER UT: Cindy Crawford bryter stillheten etter at et bilde som var ment til å fremstå som uretusjert ble publisert i februar. HUn og fotografen mener bildet ble stjålet og er falskt. Foto: Getty Images

Cindy Crawford (48) snakker for første gang om det tilsynelatende uretursjerte bildet fra Marie Claire som ble lekket på Twitter, og sier det er falskt.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Fansen jublet og hyllet den tidligere supermodellen da et to år gammelt bilde av ble lagt ut på Twitter. Crawford poserer i en BH, truse, en hatt og en jakke på bildet som virkelig gikk sin seiersgang på sosiale medier.

Både fansen og Marie Claire hyllet den tidligere supermodellen for det «ekte» bildet:

«Det er ekte, det er ærlig og det er nydelig (...) Vi har alltid visst at Crawford var flott, men å se henne slik får oss til å elske henne enda mer», skriver magasinet.

Crawford selv er imidlertid ikke helt enig og brøt stillheten tirsdag kveld, nesten syv måneder senere. Hun omtaler bildeglippen som ondskapsfull, skriver ELLE Canada.

- Jeg følte meg overkjørt og i konflikt med meg selv, for å være helt ærlig.

Bildet reflekterer ikke hvordan jeg ser på meg selv når jeg står foran et speil - ikke engang i det verste prøverom-lyset, forklarte hun til magasinet.

Mener bildet ble stjålet

Skjermdump fra Twitter

Crawford forteller til magasinet at bildet ble stjålet fra fotografen John Russo, og at det er retusjert falskt. Hun syntes det var vanskelig å kommentere det da hun fikk så mye positivt oppmerksomhet.

«Hun er feilfri fordi cellulitter og strekkmerker ikke er feil, men normale deler av en kvinnekropp», skrev @emmkaff.

«Hatten av for Cindy Crawford for dette ekte bildet. Uten photoshop. Dette er fantastisk for kvinner over hele verden», skrev @aparna_jain.

NYHETER

Beyoncés uretusjerte bilder splitter fansen: - Hun ser ut som en 50-åring

- Vanskelig situasjon

- Det var et stjålet bilde og det var grusomt. Jeg kunne ikke forsvare meg selv for da hadde jeg fått kvinnene som fikk en god følelse av bildet, imot meg. Og jeg kunne ikke hylle det selv fordi det ikke var ekte. Hvis det hadde vært ekte ville jeg ikke at det skulle vært publisert, sier hun til magasinet og legger til:

- Jeg forstår ikke hvorfor kvinner føler seg bra etter å ha sett et stygt bilde av meg. Jeg vet at kroppen min ikke er perfekt, men jeg synes kvinner flest er for harde mot seg selv.

Hun får støtte av kjendisfotografen John Russo som sier at det to år gamle bildet ble stjålet og at det ikke er slik Cindy ser ut uretusjert.

- Det har blitt feilaktig hevdet at dette fotografiet representerer en uretusjert versjon at Cindy Crawford. Det er ikke sant, uttalte Russo til ABC News.

Bildet dukket først opp på Twitter-kontoen til den britiske ITV-nyhetsankeren Charlene White, og ble spredt som ild i tørst gress på Instagram, Twitter og Facebook.

Skjønnhetsidealer i motebransjen er for øvrig et brennhett tema akkurat nå, særlig etter at plus size-modellen Tess Holliday signerte en gjev modellkontrakt, og Sports Illustrated kjørte sin første plus size-kampanje.

POPULÆR DUO: Cindy Crawford og Naomi Campbell seilte opp som to av 1990-tallets mest ettertraktede modeller. Bildet er fra 1991. Foto: Getty Images
Publisert: