Guide til London: Her shopper Kate og Pippa

Kateogpippa

LONDON (VG) Lyst til å spise, shoppe og feste som en ekte hertuginne? Slik finner du frem i Kate og Pippas eksklusive lysløype!

Martine Lunder Brenne
Publisert:
Kateogpippa

Pippa Middleton. Foto: NTB Scanpix

Kateogpippa

Hertuginne Kate. Foto: NTB Scanpix

Det er fem år siden prinsebryllupet i Storbritannia, som ga både hertuginne Kate og lilesøster Pippa Middleton innpass til glamorøse kongelige gallaer og Londons sosietetskretser.

Privat holder de seg i et eget eksklusivt hjørne av London, og VG har gått opp løypen med alle søstrenes faste stoppesteder, som er like aktuelle i dag.

Mens Kate fikk kongelig tittel da hun giftet seg med prins William i april 2011, ble Pippa raskt fikk stempelet som it-jente. Siden den gang har folk tømt butikkhyllene for Kate og Pippas favoritter både når det gjelder klær og tilbehør.

NYHETER

Den sorte gravidkjolen som ble utsolgt i superfart.

Se VGs fullstendige shoppingguide nederst i saken.

- Hyggelig kunde

Mens Kate og Williams London-hjem er i ærverdige Kensington Palace, bodde Pippa lenge i den eksklusive gaten Old Church Street i Chelsea i vest-London. Nå skal ryktene ha det til at hun har flyttet inn med kjæresten James Matthews i et nytt Chelsea-hus.

Like ved ligger handlegaten King's Road, som huser mange av søstrenes favorittbutikker.

- Pippa har kjøpt flere av kjolene sine her. Det er faktisk ikke så lenge siden sist hun var her. Hun er en veldig hyggelig kunde, sier assisterende butikksjef Nathan Rickerby i Reiss til MinMote.

Det var imidlertid Kate som først satt Reiss på kartet, da hun hadde på seg en kjole fra merket til 1500 kroner under et møte med Michelle Obama.

Litt lenger opp på King's Road ligger L.K. Bennett. Dette er butikken som kanskje har merket «Kate-effekten» aller best - etter at Kate avslørte at de svarte favorittpumpsene hennes var fra merket, ble skoene utsolgt på et blunk. Nå er de imidlertid tilbake, fortsatt populære.

Ble revet vekk

Like etter at Kates sko forsvant fra butikkhyllene, fikk Storbritannia Pippa-mania da den trendy brunetten dukket opp med en rekke vesker i forskjellige farger fra Modalu, hvor norske Marion Muhonen Nilsen sitter i sjefsstolen.

I dag selges veskene blant annet bare noen hundre meter fra Pippas gamle hjem, i den familiedrevne butikken Harvest.

Kate og Pippa holder seg som regel på Londons vestkant også når de lunsjer eller går ut, og har flere favorittsteder både på King's Road og i bydelen South Kensington.

Blant annet blir Pippa stadig observert med «take away»-kaffe fra Le Pain Quotidien. Derfra er det heller ikke langt til Kates hjem Kensington Palace og den råeksklusive gaten Kensington Palace Gardens, også kjent som «Billionaires Row».

SE HELE GUIDEN - HER SHOPPER KATE OG PIPPA:

REISS

114 KING’S ROAD

Hertuginne Kate har fått mye skryt fordi hun blander dyrt og rimelig design, mye takket være kjolene hun har fra Reiss. Blant annet bar hun en beige kjole under et møte med Michelle Obama, som timer etter var utsolgt også i nettbutikken.

HARVEST

136 KING'S ROAD

Familiedrevne Harvest har ligget på King’s Road i 18 år, men fikk en real oppsving da Pippa kjøpte sin første Modalu-veske, som senere ble oppkalt etter henne. Butikken ligger dessuten like ved gaten hvor Pippa selv bor.

Butikksjef Sara Eresen forteller at Pippa-veskene fortsatt er butikkens bestselger.

JENNY PACKHAM BUDOIR

75 ELIZABETH STREET

I et lite lokale på vestkanten ligger Jenny Packhams eksklusive butikk. Noen av Kates mest fortryllende og glitrende kjoler kommer fra dette merket, men her må man ha gjort en avtale på forhånd bare for å få komme inn i butikken.

WHISTLES

31 KING’S ROAD

Kate har flere plagg fra kjeden Whistles, hvor du absolutt ikke trenger å tømme lommeboken for å fylle opp handleposen. Et av Kates mest kjent plagg fra butikken er en kremfarget bluse som hun bar på de uformelle forlovelsesbildene.

L.K. BENNETT

164–166 KING’S ROAD

Kates berømte svarte pumps er fra det L.K.Bennet merket, og skoene kan du fortsatt få til rundt 1600 kroner, enten du vil ha svarte eller velge mellom et hav av andre farger og materialer.

HARRODS

87–135 BROMPTON ROAD

Londons største og mest eksklusive varemagasin er verdt en runde enten du har råd til å shoppe eller ikke. Her selges nesten alle Kates favorittmerker når det gjelder kjoler – Issa, Temperly

London og Alexander McQueen. Blant annet hadde Kate på seg en blå kjole fra Issa på forlovelsesbildene, og samme kjole har Pippa i rødt.

BURBURRY FLAGSHIP

2 BROMPTON ROAD

Kate ga den tradisjonsrike britiske merket en ny boost da hun dukket opp i en av deres ikoniske beige trench-kåper. Flagship-butikken ligger like ved Harrods og selger blant annet kåpene i flere farger og lengder.

HER KLIPPER DE SEG:

RICHARD WARD

82 DUKE OF YORK SQUARE

Både Kate og Pippa får håret klippet og stylet i den eksklusive salongen til stjernestylist Richard Ward og for rundt 1850 kroner kan også du få en hårforvandling av kjendisstylisten!

SCOT’S RESTAURANT

20 MOUNT STREET

Pippa har flere ganger blitt sett på sjømatrestauranten Scott’s, som serverer østers, fisk og skalldyr som helst skylles ned med rådyr champagne.

BLUEBIRD CAFE

350 KING'S ROAD

Bluebird Café er Chelseas hotteste lunsjrestaurant og med perfekt utsikt til shoppinggaten er det stedet for både å se og blisett. Kate og Pippa har begge vært på restauranten flere ganger, også sammen med moren Carole Middleton. Foruten Kate og Pippa er blant annet de norske Fredriksen-tvillingene Cecilie og Kathrine blant stamgjestene.

KOFFMAN’S BERKLEY HOTEL

WILTON PLACE, KNIGHTSBRIDGE

Senest i fjor spise Kate på restauranten Koffman’s på Berkey Hotel, som serverer en svært fasjonabel ettermiddagste med kaker inspirert av moteverdenen. Hva med en romantisk ferskenkake med rosa champagnegelé fra Valentino eller høyhælte sjokoladekjeks med rød såle fra Christian Louboutin.

LE PAIN QUOTIDIEN

201–203 KING'S ROAD

Pippa blir stadig fotografert på vei ut av det lille bakeriet med en rykende varm kaffe i hånden. Le Pain Quotidien serverer også både frokost, lunsj og deilige bakevarer hele dagen.

Publisert: