Denne jenta trenger ikke å spille på sex

Artisten Janelle Monáe (28) kler seg utelukkende i herreinspirerte plagg. Hun ønsker å redefinere begrepet sexy.

Jennifer Bråthen
Publisert:

– Jeg tror ikke på maskulinitet og femininitet. Jeg vil endre oppfatningene om hvordan en kvinne skal se ut, sier Janelle Monáe i et intervju med motemagasinet Vogue.

Den amerikanske artisten tok Norge med storm både under fjorårets Øyafestival og under utdelingen av Nobels fredspris. Nå er hun igjen norgesaktuell. I går opptrådte hun på Moldejazz og i kveld entrer hun scenen på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

Skal man tro tidligere konsertanmeldelser kan publikum forvente et forrykende show der musikken er i fokus, for i motsetningen til mange andre artister med tilsvarende målgruppe har Monáe valgt å holde klærne på. Artisten er heller ikke opptatt av å fremheve sine feminine sider, og kler seg derfor i androgyne antrekk.

Hun har flere ganger påpekt at hun ønsker å endre samfunnets forventninger til hvordan kvinner skal kle seg.

– Det er på tide å redefinere begrepet sexy - hva en kvinne skal gå med, hvordan håret skal være og hvilke sko hun skal velge, sier Monáe i et intervjue med avisen LA Times.

SE VIDEO: Katarina Flatland: - Skulle ønske flere bloggere tok ansvar

Trenger ikke spille på sex

Gisle G. Stokland, redaktør for musikknettstedet 730.no, mener Janelle Monáe har det en artist bør kunne tilby publikum.

– Hun er rå til å synge, har en original stil og stilige konsepter, samtidig som hun er veldig stødig på scenen.

Stokland mener alle artister har potensiale til å selge musikk og tiltrekke seg et publikum uten å måtte kle av seg og vise hud. Han trekker frem artisten Adele som et godt eksempel på suksess der artisten ikke har spilt på sex.

– Janelle er sexy og kul selv med mye klær. Hun selger dog ikke så mange skiver ennå, og vi får håpe hennes sjef P. Diddy ikke lokker av henne fillene i håp om mer fortjeneste, sier Stokland.

LES OGSÅ: Sjekk NRK-programlederens luksusgarderobe: – Jeg bruker alle pengene mine på klær

Sjekk stilen hennes her:

LES OGSÅ: Kjendismødrenes motetips til gravide

LES OGSÅ: Dette koster Maria Menas bryllupsantrekk – valgte stjernedesigner

LES OGSÅ: Her er minMote-redaksjonens sommerønsker

Publisert:

Finn mer innhold om: