Sniktitt på Versace for H&M - ekspertene uenige om kolleksjonen

De første bildene av årets store mote-happening er her. Samarbeidet mellom det italienske motehuset Versace og svenske Hennes & Mauritz er et fargerikt sådan, men moteekspertene har delte meninger om kolleksjonen.

Ingrid Bruvik
Publisert:

De første bildene av årets store mote-happening er her. Samarbeidet mellom det italienske motehuset Versace og svenske Hennes & Mauritz er et fargerikt sådan, men moteekspertene har delte meninger om kolleksjonen.

Denne gangen får vi se en fargesterk, overdådig, og ultraglamorøs kolleksjon som er tro mot Versaces historie og ikke minst mot avdøde Gianni Versace 90-tallsestetikk. Tenk La Cage aux Folles eller The Birdcage fra 1996 med Robin Williams i hovedrollen på en yngre måte.

Dette er med andre ord klær for deg som liker å synes i høstmørket, med en rød, gul, sjokkrosa og grønn fargeskala.

Sjefsredaktør i Vixen og Chili Publications, Marianne Jemtegård, er imidlertid ikke begeistret for det fargerike samarbeidet.

Kritisk

- Dette er i utgangspunktet en estetikk som ligger langt unna det skandinaviske kvinner setter pris på. En look som fort kan se billig ut om det ikke er gjort med riktig materialer. Sjokkrosa gullpaljetter er for eksempel noe de færreste kan bære og dette kan fort bli for mye, sier Jemtegård til minMote.

Hun er derfor usikker på om kolleksjonen vil slå an i Norge.

- Den vil kanskje appellere til de til som ikke er redde for å bruke fager og synes at paljetter er gøy på alt. Dette er ikke for den subtile. Men i Norge kan dette fort bli for vulgært, og plaggene er vanskelige å style orginalt. Og det er ikke så morsomt når alle har den samme jakka, sier Jemtegård.

Skulle hun selv inversteri i noe ville det blitt en av kolleksjonens jakker.

- Også ville jeg gjemt den i fem år i skapet og sagt den var vintage. Hvis du skal bruke 2500 på et partyantrekk, bruk heller pengen på noe som er unikt. Kjøp heller en hel garderobe på H&M for samme prisen, er hennes råd.

Begeistret

Redaktør i HENNE, Laila Madsö, er derimot svært positiv til Versace-samarbeidet.

- Jeg syns kolleksjonen oser sexy, tropisk glam og er typisk Gianni Versace á la nattklubbene på South Beach i Miami fra 90-tallet. Versace for H&M er for den edgy, sexy og kule jenta som ikke er redd for å synes - jeg tror den vil bringe frem nostalgikeren i oss som husker Versace på 80-90-tallet og så er det garantert mange yngre jenter som vil like den hotte nattklubbfølelsen i denne kolleksjonen, mener Madsö.

Hun syns det er topp å få Versace-plagg til en billigere penge enn vanlig.

- De tropiske mønstrene og solnedgangsfargene i skjerfene og korsettene frister absolutt til anskaffelse, sier Madsö.

Farge- og mønstermiks

Kolleksjonen består av kjoler, bukser og skjørt dekket med gull-«studs», fargerike palmer og leopardprint - gjerne på samme plagg.

Og tilbehøret er ikke noe mindre synlig. Lakkstiletter i sjokkrosa, skjerf, armbånd, ringer og vesker. Alt i en overdådig fargeeksplosjon eller i gull.

For de som ikke er glad i leopard, gull, rosa og paljetter på samme kreasjon finnes det noen unntak i sort. En skinnkjole som moteikon og redaktør for Vogue Nippon Anna Della Russo hadde på seg tilliger i høst, et skjørt samt en skinnjakke er noen av unntakene. Vel å merke alle tre med intrikate gulldetaljer på.

Dermed er det vel duket for nok en global shopping-frenzy når H&M åpner dørene å gir oss en smakebit av Versaces luksuriøse rike 17. november.

Hvilket plagg er din favoritt?

Publisert: