Ops! Mulligan pryder tre like cover- på tre forskjellige magasiner

«Drive»-skuespilleren Carey Mulligans tre identiske forsider er blitt en het snakkis i internasjonale motemedier.

Isabelle Ringnes
Publisert:

Den britiske skuespilleren prydet i oktober 2010 forsiden til magasinet Vogue i kledd en Chanel drakt.

Nå er det vekket mediealarm etter at hun dukket opp igjen på forsiden til de ferskeste eksemplarene av både ELLE og den tyske utgaven av Glamour - med nesten identisk bilde.

LES OGSÅ:Reagerer på ekstrem forsideretusjering

ELLE og Glamour har benyttet seg av det samme bildet som ble tatt til Vogue-forsiden, kun med små Photoshop-modifikasjoner.

Amerikanske Fashion Magazine beskriver forsidevalget til ELLE og Glamour som skandaløs kopiering, selv om bildedeling ikke er uvanlig blant magasinene, og særlig dersom bilderettighetene tilhører fotografen.

Nettsiden Fashionista stiller seg også kritiske til bildetabben med Mulligan.

«Det virker rart at Vogue kunne la noe som dette skje, og spesielt siden franske Elle ville trykke et cover, som tross at det så fint ut, fra et konkurrerende blad som er over ett år gammelt. Vi er forvirret».

LES OGSÅ:Vogue-redaktør jakter på Kate

Dette er imidlertidig ikke første gang magasinene har kjempet om samme forsidepike. Den britiske nettsiden Huffington Post trekker frem en annen cover-forvirring tidligere i år.

- Vi la merke til at Kate Moss prydet coveret til Marie Claires Australia-eksemplar i november iført en Chanel-fjærkjole fra vårkolleksjonen. Bildet var flott, med unntak av en ting - et identisk bilde prydet forsiden til Vogue Japan syv måneder tidligere, skriver nettsiden.

Publisert:

Finn mer innhold om: