Slik er de nye Pia Tjelta byTiMo-kjolene

NY KOLLEKSJON: Skuespiller Pia Tjelta lanserer sin fjerde kjolekolleksjon i samarbeid med byTiMo. Foto: byTiMo

Den fjerde kjolekolleksjonen til Pia Tjelta og byTiMo-designer Tine Mollatt inneholder åtte kjoler til en rimeligere penge enn tidligere.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er fire år siden samarbeidet mellom skuespiller Pia Tjelta og byTiMo-gründer Tine Mollatt startet. Siden den gang har kjolene blitt sett på kronprinsesse Mette-Marit, i stort sett alle kjendisbrylluper og på Hollywood-skuespiller Gwyneth Paltrow. Sistnevnte lagde til og med en egen kolleksjon basert på Tjelta-kjolene.

NYE FAVORITTER: Kolleksjonen er basert på de mest populære kjolene fra de tre tidligere samarbeidende. Foto: byTiMo

I dag slippes enda flere kjoler fra duoen. Pia Tjelta har siden sist blitt tvillingmamma, og innrømmer at den nye kolleksjonen har vært et avbrekk fra småbarnslivet.

– Jeg har jo elsket å få jobbe med byTiMo og med disse kjolene, så det å få konsentrere meg om farger og perler og print igjen, har vært en stor glede. Det er et fint supplement til skuespilleryrket, og ikke minst en fin kontrast til småbarnslivet, sier Tjelta til MinMote.

Dette er nytt

Den nye kolleksjonen består av de åtte kjolene som har vært mest etterspurte fra de tre tidligere kolleksjonene. Modellene som er relansert er Vega, Lydia og Sofia i forskjellige lengder.

– Det er samme styles som vi har laget før, så designet er ikke nytt, men materialvalg, detaljer, farger og print er nye. Prisnivået er også litt annerledes. Ettersom kolleksjonen ble laget på grunnlag av høy etterspørsel, ønsket vi å jobbe for å kunne gi en litt bedre pris. Dette er favorittene våre, i tillegg til at vi har prøvd å imøtegå det kundene ønsket seg, sier Tjelta.

Pia Tjelta bytimo

Pia Tjelta byTiMo. Foto: byTiMo

Pia Tjelta bytimo

Pia Tjelta byTiMo. Foto: byTiMo

Pia Tjelta bytimo

Pia Tjelta byTiMo. Foto: byTiMo

Pia Tjelta bytimo

Pia Tjelta byTiMo. Foto: byTiMo

– Har du en favoritt?
– Om jeg må velge, tror jeg det må bli «Sofia dress». Siden den både er tidløs, flatterende og oppkalt etter min eldste datter, sier trebarnsmoren.

Senket prisene

Kjolene har tidligere fått kritikk for de stive prisene som har ligget mellom 2900 og 8000 kroner. Denne gangen er prisene noe senket fordi det er brukt andre materialer. Nå koster kjolene mellom 2999 og 4999 kroner.

Sjefdesigner Tine Mollatt forklarer at de mest kostbare stoffene som silke er byttet ut med viskose og at noen av blondekjolene kommer i et tykkere blondestoff en tidligere.

– Vi er veldig nøye på kvalitet og alle kjolene er håndsydde som sist. Viskose er et godt alternativ til silke, og vi synes det er hyggelig at flere har muligheten til å skaffe seg en kjole hvis de ønsker, sier Mollatt.

kjoletrender
KLÆR

Tre kjoletrender du bør prøve deg på

Sjefdesigner og byTiMo-gründer, Tine Mollatt. Foto: Monica Kvaali

– Mer folkelig nivå

MinMote-leder Martine Lunder Brenne mener det er positivt at kjolene i denne omgangen er litt rimeligere enn før.

Martine Lunder Brenne. Foto: Oleghn

– Det viser jo at designerne virkelig har lyttet til det lille de har fått av kritikk, og lagt seg på et hakket mer folkelig nivå. Det er fortsatt ikke billige kjoler - men det skal det jo heller ikke være! Man kan ikke forvente at håndsydde kjoler med god kvalitet på materialene skal koste det samme som en kjedebutikk-kjole, så disse prisene synes jeg kan forsvares. Særlig den lange kjolen som er perfekt for sommerbryllup blir nok hakket mer oppnåelig for folk nå, sier Lunder Brenne og legger til:

– Personlig elsker jeg mini-kjoler, men ser også at noen av kjolene tidligere har vært i korteste laget - derfor er det også fint å se at den populære «Poppy»-kjolen nå kommer i midi-lengde.

Publisert: