Kim Kardashian West saksøker app for 10 millioner dollar

REALITYSTJERNE: Kim Kardashian West. Foto: Evan Agostini/AP.

Realitystjernen (39) har rettet søksmål mot retusjeringsapp for å ha brukt et av bildene hennes.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Kim Kardashian West har saksøkt retusjeringsappen iHandy for 10 millioner dollar for å ha brukt et bilde av henne uten lov.

Det kommer frem i et søksmål som kjendisnettstedet TMZ har fått innsyn i.

Bildet fra 2017 var opprinnelig brukt for å promotere Kardashians eget sminkemerke, KKW Beauty. Bildet ble lagt ut på realitystjernens Instagram, hvor hun har 150 millioner følgere.
Appen som skal ha brukt bildet kan brukes til å retusjere ansiktet. Selv hevder personene bak appen at de ikke kjente til at bildet var av Kardashian West, ifølge superstjenens advokat.

NYHETER

Instagram innfører strengere regler for annonser

Ifølge søksmålet TMZ har fått innsyn i skal personene bak appen også ha truet Kardashian West for at hun ikke skulle reise et krav mot dem.

Grunnen til at søksmålet er på hele 10 millioner dollar, omlag 90 millioner kroner, er at det er det det ville ha kostet å bruke Kardashian-bilde ifølge søksmålet. Ifølge søksmålet ønsker de også tilbakebetalt eventuelle penger appen har tjent ved å bruke bildet.

Det er ikke første gang Kardashian West saksøker, eller har blitt saksøkt selv for den saks skyld. Hun har blant annet saksøkt kleskjeden Missguided for å kopiere antrekkene hennes, som endte med at hun fikk nesten tre millioner dollar i erstatning.

Kim Kardashian West har mange baller i luften med sin egen realityserie, STUDIER FOR Å BLI ADVOKAT og driver kosmetikkmerket KKW Beauty samt undertøysmerket Skims. Da hun lanserte undertøysmerket dro hun inn 17,9 millioner på minutter.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.