Sophie Elise ut mot Ulrikke Falch: – Føler meg angrepet og fratatt retten til å mene

SLÅR TILBAKE: Sophie Elise Isachsen svarer Ulrikke Falch på kritikken mot mange bloggere.
SLÅR TILBAKE: Sophie Elise Isachsen svarer Ulrikke Falch på kritikken mot mange bloggere.Foto: Erlend Daae VG

Toppbloggeren reagerer etter at SKAM-skuespilleren gikk hardt ut mot skjønnhetsfokuset hos mange bloggere.  

«Flere som er nominert i Vixen Influencer Awards fremmer et usunt utseendefokus, et ekstremt forbruk og halvt gjennomtenkte budskap om psykisk helse og plastisk kirurgi. Det er ikke beundringsverdig», skriver Falch i en kronikk på NRK Ytring tirsdag.

– Jeg hatet alt ved meg selv

I kronikken langer hun ut mot skjønnhetsfokuset hos bloggere, influencere, medier og annonsører. Hun forteller også om sin egen ungdom, som var preget av spiseforstyrrelser og skjønnhetsfokus.

– Da jeg var 15 år var første gangen jeg prøvde å ta livet mitt. Jeg hatet alt ved meg selv, alt jeg var og alt jeg ikke var, skriver Falch.

Hun skriver også at mange innenfor Vixen Influencer Awards ikke fremmer det fokuset de burde.

– Flere som er nominert fremmer et usunt utseendefokus, et ekstremt forbruk og halvt gjennomtenkte budskap om psykisk helse og plastisk kirurgi, skriver hun.

– Du fraskriver meg

Nå reagerer toppbloggeren Sophie Elise Isachsen på Falchs innlegg, og svarer med en kronikk hos samme kanal.

– Jeg føler meg angrepet og fratatt retten til å mene, skriver hun i kronikken.

– Vi er mange som er, har vært eller holder på å slukes inn i den evige kampen om å sammenligne oss med andre. Ikke føle seg bra nok, ikke tørre å uttrykke seg selv. Dette har vi begge kjent på, skriver hun til Falch.

Hun skriver videre at det overfladiske når det kommer til utseende også kan være et fristed.

– I dag har jeg et sunt forhold til eget utseende, og for meg var det mulig å få uten å måtte «gi slipp» på alt det overfladiske som jeg tross alt også finner en glede i. Vi er mange som er som meg - som sitter foran sminkespeilet og ikke hater, men derimot flykter inn i en verden hvor man får være seg selv, skriver hun.

Videre kritiserer Isachsen Falch for måten hun angriper mange bloggere på.

– Du fraskriver meg, og alle andre som gjør gode ting med «feil» fremtoning, all kredibilitet for de gode tingene man gjør. Samtidig blir det påstått at de eneste som får oppmerksomhet og spalteplass i norske medier, er hjernedøde influencere som snakker tomt om psykisk helse og dypt om plastisk kirurgi – der deler vi ikke samme oppfatning, for jeg må kjempe mye hardere enn mange andre for å bli tatt på alvor, nettopp på grunn av innpakningen jeg kommer i, skriver bloggeren.

MinMote har vært i kontakt med Sophie Elise Isachsen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. Ulrikke Falch ønsker heller ikke kommentere saken.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?