Nyheter

Tidenes 10 vakreste Oscar-kjoler

oscar beste toppbilde

Av de mange tusen Oscar-kjolene gjennom tidene, er noen så vakre at de aldri vil bli glemt. Her har MinMote samlet de ti flotteste.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
oscar beste toppbilde

GLØDET: Kate Hudsons kjole fra 2003 hadde gjort seg like godt på catwalken i dag. Foto: NTB scanpix

oscar beste toppbilde

ENKEL OG SEXY: Forfra så Charlize Theros Gucci-kjole helt enkel ut, men når hun snudde seg, avslørte hun en åpen rygg med sexy stropper. Foto: NTB scanpix

oscar beste toppbilde

KLASSISK: Penelope Cruz strålte i denne dusrosa kjolen i 2007. Foto: NTB scanpix

oscar beste toppbilde

NUDE: Jennifer Lopez i en hudfarget kjole med glitrende stener. Foto: NTB scanpix

Den røde løperen på Oscar-utdelingen er et utstillingsvindu både for filmstjernene og kjoledesignerne. Etter snart 89 år med Oscar har vi sett et utall kjoler sloss om oppmerksomheten, og det er nettopp her vi har sett noen av tidenes vakreste kjoler.

NYHETER

Fjorårets best kledde ser du her!

MinMote har plukket ut de flotteste kjolene gjennom Oscar-historien, slik at du kan lade opp til den kommende Oscar-festen 2018.

Prisutdelingen går av stabelen natt til mandag 5. mars norsk tid, og MinMote vil gi deg alle kjolenyhetene fortløpende!

I mellomtiden - her er de flotteste Oscar-kjolene noensinne:

Audrey Hepburn (1954)


Audrey Hepburns hvite blondekjole har skrevet seg inn i historien som en av de vakreste noensinne, blant annet ifølge Vogue. Hepburn er et av 50-tallets største moteikoner, blant annet på grunn av den sorte kjolen fra designervennen Hubert de Givenchy, som hun bar i «Breakfast at Tiffany's». Oscar-utdelingen i 1954 var første gang hun bar en Givenchy-kjole utenfor filmsettet.

Etter en spørreundersøkelse i Time ble kjolen kåret til den beste Oscar-kjolen noensinne.

Grace Kelly (1956)

Foto: NTB Scanpix

Grace Kelly ble selve definisjonen på prinsessedrømmen da hun giftet seg med fyrst Rainier i 1956 i en blondekreasjon fra Helen Rose. Tidligere samme år deltok den slående vakre skuespillerinnen på Oscar-utdelingen i en eventyrlig kjole med blomsterdetaljer. Håret var trukket tilbake i en stram frisyre, og hendene kledd i små silkehansker. Fortsatt er Grace Kellys elegante stil til inspirasjon for kvinner over hele verden, og vi er ikke overrasket over akkurat dét.

Farrah Fawcett (1978)

Foto: NTB Scanpix

Farrah Fawcetts gullkjole fra 1978 kunne sett akkurat like fantastisk ut på den røde løperen i dag som på 70-tallet. Den amerikanske skuespillerinnen er kanskje mest kjent fra «Charlie's Angels»-filmene, som ga henne status som sex-symbol over hele verden. Farrahs store hår ble kopiert av jenter over alt, og det var nok ikke få av dem som ønsket seg en gullkjole à la Fawcett etter Oscar-utdelingen.

Fawcetts kjole var spesialdesignet til henne av amerikanske Stephen Burrows, og av alle de glamorøse kjolene fra 70-tallet er kanskje dette den flotteste.

Gwyneth Paltrow (1999)

Foto: Getty Images

Den rosa Ralph Lauren-kjolen til Gwyneth Paltrow hadde neppe blitt hyllet på samme måte i dag som den ble i 1999. Men akkurat da var både kjolen og den blonde skuespillerinnen fortryllende vakre, og antrekket har senere fått æren for å ha brakt rosa tilbake i motebildet.

Kate Hudson (2003)

Foto: NTB Scanpix

Ifølge Cosmopolitan tok det over 500 timer å lage Kate Hudsons Versace-kjole til Oscar-utdelingen i 2003. Kombinasjonen av den sarte kjolen, Hudsons gylne hud og blonde hår gjorde henne til en skikkelig «showstopper». Legg også merke til Hudsons dype utringning, som er supersexy uten å bli vulgær.

Charlize Theron (2004)

oscar charlize

Foto: NTB Scanpix

oscar charlize

Foto: NTB Scanpix

oscar charlize

Foto: NTB Scanpix

Sør-afrikanske Charlize Therons hud så mer glødende ut en noensinne i den glitrende kjolen hun bar under Oscar-utdelingen i 2004. Theron viste at man hverken trenger å vise kløft eller lår for å være sexy, med en rålekker Gucci-kjole med åpen rygg. Theron hadde kanskje belønnet seg selv med en tettsittende kjole for å ha kommet i form igjen etter filmen «Monster», som hun dessuten vant Oscar for samme kveld.

Kjolen plasserte Theron på listen over Oscar-festens best kledd både i Cosmopolitan og hos kjendisnettstedet People.com.

Penelope Cruz (2007)

Foto: NTB Scanpix

Penelope Cruz er alltid upåklagelig antrukket på den røde løperen, men i 2007 overgikk hun seg selv i en pudderosa, dramatisk kjole fra Versace Atelier.

Versace står bak flere uforglemmelige kjendiskjoler, og dette er definitivt en av dem. Den tettsittende overdelen var som malt på Cruz, og det brusende skjørtet skapte en skikkelig prinsesse-følelse. Av alle Penelopes nydelige kjoler er dette vår favoritt!

Octavia Spencer (2012)

oscar octavia

Foto: NTB Scanpix

oscar octavia

Foto: NTB Scanpix

oscar octavia

Foto: NTB Scanpix

«The Help»-stjernen Octavia Spencer tok imot sin første Oscar-statuett i en drøm av en kjole fra favorittmerket Tadashi Shoji (også brukt av vår egen Karen-Marie Ellefsen). Spencer er en av våre stil-favoritter i MinMote, og skuespillerinnen vet akkurat hva som kler hennes fasong. Også under fjorårets Golden Globe-utdeling hadde Octavia en av kveldens flotteste kjoler, og den hvite Oscar-kjolen er en av tidenes vakreste.

Lupita Nyong'o (2014)

Foto: NTB Scanpix

Under Oscar-utdelingen for tre år siden var det særlig én nykommer som skilte seg ut på den røde løperen, nemlig Lupita Nyong'o i en lyseblå Prada-kjole. Skuespilleren kunne ikke funnet en kjole som kledde henne mer, og derfor havnet hun også på best kledd-listene til alle de store motemediene. Dessuten er det alltid kult når noen velger en kjole som betyr noe ekstra for dem, slik som Lupita forklarte til E! Online.

- Det er en blåfarge som minner meg om Nairobi, så jeg ville ha en liten bit av hjemmet mitt med meg.

Jennifer Lopez (2015)

Jennifer Lopez velger gjerne helt figurnære kjoler, men når hun drar på med en skikkelig prinsessekjole kan vi ikke annet enn å måpe. Denne kjolen var fjorårets soleklare vinner, med det store skjørtet og gjennomsiktige toppen. Designeren bak er ikke overraskende prinsessefavoritten Elie Saab.

Emma Stone 2017

Foto: Reuters.

Emma Stone vant sin første Oscar for «Beste kvinnelige hovedrolle» for filmen «La La Land». Stone imponerte også på kjolefronten, og ankom gallaen iført en haute couture-kjole fra Givenchy. Kjolen, som tydelige var inspirert av 1920-tallet, var dekket av det som må ha vært flere tusen perler. Stones hår var stylet i ekte, gammel Hollywood-stil med store bølger og leppene var dyp røde. Wow-faktor på høyt nivå!

– Jeg føler meg som en prinsesse for én kveld, sa Stone til DAILY MAIL fra den røde løperen.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Krystaller, miniskjørt og 3D-effekter: Alt om Katy Perrys Super Bowl-antrekk

 2. NYHETER

  Jennifer Lawrence tordner mot kjolekritikk

 3. NYHETER

  Fem ganger Cate Blanchett har overrasket oss

 4. NYHETER

  5 ting vi lærte av årets BAFTA-antrekk

 5. NYHETER

  Grammy-antrekkene vi aldri glemmer

 6. NYHETER

  Madonna ledet an - se Grammy-antrekkene som fikk slakt på Twitter

 7. NYHETER

  Gigi Hadid i Holzweiler nok en gang

 8. NYHETER

  To norske modeller gikk for Dolce & Gabbana i Milano

 9. KLÆR

  Høydepunktene fra moteuken i Milano

Finn mer innhold om:

 1. Stil
 2. Kjendiser
 3. Rød løper
 4. Oscar
 5. Mila Kunis

Relaterte artikler

NYHETER

De 10 mest ikoniske rød løper-øyeblikkene gjennom tidene

KLÆR

Uforglemmelige Oscar-antrekk

KJENDIS

Golden Globe-kjolene vi aldri glemmer

NYHETER

Tidenes mest minneverdige kjoler fra filmfestivalen i Cannes

NYHETER

Les minMote-Sonias dom: - Kveldens vakreste!

NYHETER

Oscar 2018: Stjal showet i kjole fra 1962

NYHETER

Kate Hudson kveldens mest sexy - se Golden Globe-kjolene her