Røkkes nye krokodillesko koster 100.000 kroner

Kjell Inge Røkke har ikke bestilt seg Crocs fra London, men et par sko i ekte krokodilleskinn til den nette sum av 100.000 kroner.

Natalie Ngo
Publisert:

Forretningsmannen Kjell Inge Røkke har vært på eksklusiv skoshopping. Ifølge den nyeste utgaven av Kapital har han bestilt seg spesiallaget fottøy laget av australsk saltvannskrokodille. Prisen milliardæren skal ha betalt for skoene er intet mindre enn 100.000 kroner for paret.

– Ja, skoene er dyre, men de er ikke farlige, sier Røkke i en kommentar via sin pressetalsmann Rolf Nereng til Kapital.

Det er skohuset John Lobb i St. James Street i London som står bak Røkkes nye bidrag i skogarderoben. John Lobb har levert sko til det britiske kongehuset siden 1860. Nye kunder må derimot regne med å vente ni måneder før deres skobestilling står klar, men fra og med par nummer to er ventetiden kortet ned til «kun» tre måneder.

Ifølge Kapital er ikke dette første gang Røkke handler hos den eksklusive skoforretningen i England. Han har vært trofast krokodilleskobruker i en årrekke og blitt avbildet med krokodille-loafers ved flere anledninger. Det siste skoparet er spesiallaget av skohuset og krevde litt lenger ventetid enn vanlig. Grunnen til dette skal ha vært at forretningsmannen måtte vente på importtillatelse av det australske krokodilleskinnet.

«Denne krokodillearten står på en internasjonal liste, CITES (Convention of International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) over truede dyrearter i verden», skriver Kapital.

Til Røkkes skofordel står den på Liste 2, som tillater handel med eksport- og importtillatelser.

Du trenger imidlertid ikke å importere krokodilleskinn fra Australia for å være godt skodd. minMote har funnet frem moteriktige og rimeligere alternativer i reptilpreget skinn.

– Det finnes mange flotte designersko som ikke er i ekte krokodille. Et par flotte skinnsko koster gjerne et par tusenlapper. For mange er også dette mye penger, men har du råd til de verdt en investering, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Publisert: