Janelle Monáe hyller vaginaen i ny musikkvideo

FEIRER KVINNER: Janelle Monáe bruker egen musikk til å usubtilt rette oppmerksomheten mot «Pynk». Foto: Evan Agostini/AP
FEIRER KVINNER: Janelle Monáe bruker egen musikk til å usubtilt rette oppmerksomheten mot «Pynk». Foto: Evan Agostini/AP

Artisten vekker oppmerksomhet med sine «vaginabukser».

Janelle Monáe har denne uken fått mye oppmerksomhet for sin inkluderende måte å hylle vaginaen på. I musikkvideoen er Monáe kledd i forskjellige kostymer som på hver sin måte retter oppmerksomheten mot kvinnekroppen.

Buksene er de som kanskje har fått mest oppmerksomhet. De er lyserosa med mørkere sjatteringer innover, og formet som kjønnslepper.

Artisten har ikke forsøkt å være subtil, men heller overtydelig.

– «Pynk» er fargen som samler oss alle, fordi rosa er fargen funnet i de dypeste og mørkeste avkroker av mennesker over alt. «Pynk» er stedet hvor fremtiden blir født, skriver Monáe om sangen, ifølge Teen Vogue.

untitled link

I tillegg er artisten kledd i en rosa kjole med glitterbroderier over brystet og rød pjuskepels på armene. Det er også laget truser med slagord som «sex cells» og «I grab back», med en tydelig henvisning til president Donald Trumps «grab them by the pussy»-kommentar.

Hyller både vaginaer og alle kvinner

Tessa Thompson er også med i videoen. Skuespilleren dukker opp med hodet mellom bena på Monáe da hun er kledd i vaginabuksene.

Magasinet Blavity mener at de to ga svarte jenter sin versjon av «vaginamonologene» med videoen.

Thompson svarte på Twitter at de vil hylle alle kvinner, om de har vagina eller ei.

«The Vagina Monolgues» er et teaterstykke som ble satt opp på Westside i New York på 90-tallet. Stykket har fått kritikk for å ekskludere LGBTQ-miljøet, men Eve Ensler, forfatteren av stykket, har svart at det handler om å ha en vagina, ikke om å være kvinne.

Teen Vogue skriver at videoen viser at det er mulig å hylle vaginaen, og det å være kvinne, uten at det ene utelukker det andre.

Hvordan var din opplevelse i dag?