Reiste til Tyrkia for rumpeløft – døde på operasjonsbordet

DØD: 29 år gamle Leah Cambridge døde etter hun fikk hjerteinfarkt under et rumpeløft på en kjendis-klinikk i Tyrkia. Foto: Shutterstock
DØD: 29 år gamle Leah Cambridge døde etter hun fikk hjerteinfarkt under et rumpeløft på en kjendis-klinikk i Tyrkia. Foto: Shutterstock

Britiske Leah Cambridge (29) døde etter komplikasjoner under en operasjon av et såkalt «Brazilian» rumpeløft. 

Cambridge bestemte seg for å legge seg under kniven fordi hun ikke var fornøyd med kroppen etter at hun hadde født tre barn.

Hun dro til klinikken Elite Aftercare i byen Izmir i Tyrkia for å utføre et rumpeløft hvor man flytter fettceller fra midjen til rumpa.

29-åringen var i narkose under operasjonen, og etter hvert sank oksygennivået kraftig og hun fikk hjerteinfarkt og døde.

– Jeg sa at hun var vakker

Ifølge Sky News så ville ikke kjæresten Scott Franks at Cambridge skulle utføre operasjonen, men at hun var bestemt.

– Jeg sa ut hun var vakker, men hun ville virkelig gjøre det for sin egen skyld, sier han.

Cambridge dro til Tyrkia i slutten av august, og da ektemannen ikke fikk tak i henne ble han bekymret. Et døgn etter fikk Franks den triste telefonen fra klinikken om at kona mistet livet på operasjonsbordet.

– For to dager siden var jeg lykkelig, men nå er jeg er ødelagt mann og vil forbli det for alltid, skrev han på sosiale medier ifølge The Guardian.

«Luksus»-klinikk

På nettsiden reklamerer Elite Aftercare for et luksusopphold hvor man blir tatt vare på i en villa etter operasjonen og blir kjørt med privatsjåfør til og fra sykehuset. Slagordet til Elite Aftercare er «Relax and enjoy your recovery».

Les også (krever innlogging): På innsiden av «rumpe-klinikken»

KJENDIS-KLINIKK: Chloe Ferry, kjent fra Gordie Shore, er en av de britiske kjendisene som har operert seg på den aktuelle klinikken. Foto: Reuters/Michael Kooren
KJENDIS-KLINIKK: Chloe Ferry, kjent fra Gordie Shore, er en av de britiske kjendisene som har operert seg på den aktuelle klinikken. Foto: Reuters/Michael Kooren

En operasjon koster 3000 pund, omtrent 32 000 norske kroner. Klinikken er flittig brukt av britiske kjendiser, bant andre reality-deltagerne Chloe Ferry og Lauren Goodger. Sistnevnte hadde nylig den samme operasjonen på Elite Aftercare, men mener at hun ikke oppmuntrer andre til å legge seg under kniven for å gjøre noe med utseendet.

– Det var så trist å lese om Leah Cambridge som mistet livet under en operasjon i Tyrkia. Navnet mitt ble linket til denne historien fordi jeg opererte meg der også. Stedet ble anbefalt til meg av kjendisvenner som også hadde vært der. Jeg vil bare si at jeg ikke fremmer eller oppmuntrer til noen form for operasjoner, aldri vil jeg det og aldri har jeg gjort det, skriver hun i sin egen spalte i magasinet Now!

– Uforutsigbare risikoer vil alltid finnes

The Sun skriver at de har snakket med kirurgen som utførte operasjonen, Ali Uckan. Han forteller at han informerte 29-åringen om risikoen.

– Det er et vitenskapelig faktum at uønskede og uforutsigbare risikoer vil alltid finnes ved disse typer operasjoner, sier han til avisen.

Elite Aftercare opplyser i en pressemelding at de samarbeider om å finne ut av dødsårsaken.

– Vi kan forsikre deg om at våre undersøkelser har ikke reist noen spørsmål om kirurgisk kompetanse eller standarder. Vi vil derfor holde åpent, skriver klinikken.

Hvordan var din opplevelse i dag?