Hedi Slimane slår hardt tilbake mot krass kritikk

SLAKTET: Celine sin visning med Hedi Slimane i spissen fikk slakt av motepressen og på sosiale medier. Foto: Getty Images
SLAKTET: Celine sin visning med Hedi Slimane i spissen fikk slakt av motepressen og på sosiale medier. Foto: Getty Images

– Det er mulig det er latent homofobi her, sier designeren (50). 

Nylig presenterte Hedi Slimane sin debutkolleksjon for det franske motehuset Celine. Han overtok posisjonen som sjefdesigner etter Phoebe Philo, som ble hyllet for sitt funksjonelle design som hadde kvinnen i sentrum.

Slimanes debut fikk krass kritikk, både fra den internasjonale motepressen og på sosiale medier. Mange kritiserte designeren for å ikke komme med noe nytt.

Fikk du med deg? De største trendene fra moteukene

Slimane har tidligere vært designer for Saint Laurent og Dior Homme, og kolleksjonen for Celine hadde mange likhetstrekk med det han har presentert tidligere.

I tillegg ble han kritisert for å kle opp modellene i korte skjørt og seksualiserende antrekk – noe som går imot det Celine har gjort tidligere.

Tim Blanks hos prestisjetunge Business of Fashion kalte kolleksjonen «giftig maskulinitet». Og Robin Givhan hos The Washington Post sa at «Slimane virker ikke veldig interessert i å adressere dagligdagse problemer i kvinners liv». Hollywood Reporter sammenlignet Slimane med president Donald Trump.

SLÅR TILBAKE: Hedi Slimane hevder kritikken kan grunnes med homofobi. Foto: AFP
SLÅR TILBAKE: Hedi Slimane hevder kritikken kan grunnes med homofobi. Foto: AFP

Det gikk ikke mange dagene før Slimane slo tilbake mot kritikken i et intervju med en fransk tv-kanal.

– Det er mulig at det er latent homofobi her, sier han ifølge Fashionista og spør hvorfor det er et problem at en mann designer for kvinner.

– Kvinner er ikke lenger frie til å ha på seg miniskjørt hvis de ønsker. Sammenligningen med Trump var feil, nærmest dristig og ganske komisk, fordi kvinnene i showet mitt var frie og nonchalante. De er frie til å kle seg i hva de selv ønsker, sier Slimane.

Han forteller at han synes kritikken er irriterende og at han har blitt feiltolket.

– Jeg føler at de snakker om noen andre. Ånden over showet var lett og glad, men det blir satt spørsmålstegn rundt dette i motebransjen i dag.

Han legger til at sosiale medier har ført til at det spres mye hat.

– Det er ingen grenser lenger, hat blir forsterket og det tar over.

Hvordan var din opplevelse i dag?