Fire nyttårslooks du vil elske

Ingen kan festsminke bedre enn Hollywood-stjernene. minMote viser deg hvordan du kan stjele stjernestilen på årets siste kveld.

Enten du vil gå for en klassisk, sexy eller mystisk look på nyttårsaften, har minMote plukket ut de beste sminkeproduktene. Stylist Ingrid Bruvik forklarer dessuten hvordan du kopierer sminken til Anne Hathaway, Kate Bosworth, Rihanna og Olivia Wilde trinn for trinn. Uansett hvilken stil du velger, anbefaler Ingrid å være ekstra nøye med å velge foundation.

- Det er viktig å finne en foundation som passer både hydtypen og hudfargen din perfekt. Be gjerne om hjelp i butikken, for gjør du feil her kan de ødelegge hele resultatet, sier hun.

Hollywood-smil

For å stjele Anne Hathaways glamorøse look er nøkkelen en matt, rød leppestift med matchende lipliner. Slik gjør du:

1. Start med et jevnt lag med foundation, og gå deretter over med concealer der det trengs - for de fleste er det under øynene, på urenheter og i øyekroken. Gå deretter over med et transparent pudder for å holde huden matt.

2. Bruk en øyenbrynspenn til å fylle inn og markere brynene dine - gjør de gjerne litt ekstra fyldige. Form brynene med en voks. Har du ikke det, kan hårspray gjøre susen.

3. Velg en usynlig øyenskygge - altså en som matcher huden din - over hele øyelokket. Alternativt kan du bruke en primer, som også skaper enjevn hudfarge. Leg deretter en sort våtliner over hele øvre vippekant. Start alltid fra midten og jobb den ut til sidene. Avslutt med å lage en lien bue opp på hver ytterkant for en skikkelig katteøye-effekt. Påfør masse maskara til slutt.

4. Marker leppene med en rød lipliner. Fyll så inn leppene med en rød matt leppestift, og bit av ekstra farge på en serviett. Bruk deretter en stor kost til å legge på et lag transparent pudder over fargen før du legger et nytt lag med farge med pensel. Da sitter leppestiften hele kvelden!

Plommelepper

Mørke lepper i vin- og plommefarge har vært overalt denne høsten. Kate Bostworth har valgt en glansfull variant. Slik gjør du:

1. Legg en lett forundation over hele ansiktet. Legg deretter en higlighter fra øvre del av kinnbeina ned mot «eplet» av kinnet. Bland nøye med en stor kost så det ikke blir noen synlige overganger!

2. Fyll inn øyenbrynene med skygge eller blyant. Pass på at det ikke ser opptgner ut - både bryn og hud skal være naturlig.

3. Legg en tynn strek med sort kajal langs hele øyelokket, og påfør maskara både oppe og nede.

4. Marker leppekanten med en lipliner i matchende farge. Fyll så inn leppene med en fuktgivende leppestift i samme farge. Leppestiften kan gjerne inneholde litt skimmer, men ikke slik at den glitrer. Pass på å ta med deg leppestiften i veska - denne looken er finest med nypåført leppestift som ikke har sklidd utover.

Matte smokey-eyes

Sotede øyne slår aldri feil, og Olivia Wildes matte øyenskygge er både sexy og elegant. Slik gjør du:

1. Påfør foundation og dekk over ujevnheter med en concealer.

2. Marker øyenbrynene med en skygge eller blyant.

3. Legg en dus rouge i rosatoner i kinnene og opp mot kinnbena. Bland godt med en stor kost så det blir naturlig.

4. Finn en koksgrå øyenskygge som har mye farge og som ikke drysser. Da er sminken ødelagt etter en time på dansegulvet. Start med å legge et tynt lag øyenskygge over hele øvre øyenlokk. Legg deretter et nytt lag - fortsett å bygge opp fargen slik til du har den styrken du ønsker.

5. Se rett frem i speilet og ta en ny ren kost. Ta litt skygge på penselen og legg skyggen forsiktig over globallinjen. Forsterk deretter fargen ytterst i kanten av øyet og i selve globalen. Legg den samme fargen svakt under øyet i en tynnere linje. Dus ut med en ren kost over og under øyet - her er det viktig med myke overganger.

6. Avslutt med en våt liner i sort langs hele øyenlokket. Legg også kajal innerst på våtkanten av øyet, før du påfører to lag maskara.

7. Hold leppene naturlige, men glansfulle med en tykk lipgloss i beige eller dus rosa.

Glødende hud

For å gløde som Rihanna bør du finne en foundation med skimmer og et litt mørkere solpudder. Slik gjør du:

1. Start med å påføre en foundation som matcher hudfargen din. Marker deretter kinnene og deler av kinnbenet med solpudder i en nyanse mørkere enn din egen hudtone.

2. Fyll inn øyenbrynene med skygge eller blyant.

3. Legg en matt brunfarget øyenskygge over hele øyelokke. Legg en tynn strek av samme farge under, og bruk en kost til å duse ut fargen.

4. Bruk sort flytende eyeliner langs hele øyelokket. På våtkanten under øyet bruker du en brun blyantliner - svak innerst i øyekroken, litt tykkere i ytterkanten.

5. Bytt ut maskaraen med løsvipper for et skikkelig dådyr-blikk.

6. La også leppene være i samme fargeskala som resten av sminken, og velg en beige lipgloss eller leppestift med litt glans i.

PS: Alle prisene er cirka-priser. Produktene finner du hos Estetique, Kicks, The Body Shop, Vita, MAC og nettbutikken Coverbrands.no.

Hvordan var din opplevelse i dag?