Bruker menneskehår til å redesigne klær

Gjenbruk og redesign har etablert seg som en stor trend. Nå oppfordrer designer Kjell Nordström moteinteresserte til å finne kreative måter å være miljøbevisste på.

Jennifer Bråthen
Publisert:

I fjor fikk moteetikk mye oppmerksomhet. Alt fra kronprinsesse Mette-Marits gjenbruk og jentegjengers «shoppestopp» til programlederen Jenny Skavlans redesign er blitt store snakkiser blant moteinteresserte.

Designer Kjell Nordström underviser for tiden ved makeupskolen Art Complexion og er opptatt av å lære elevene sine å se verdien av klær i bruktbutikker.

Nordström har jobbet mye med alternativ design, men ble likevel imponert over de kreative løsningene elevene hans kom på da de skulle skape nye antrekk av gamle plagg. Elevene tok blant annet i bruk gamle cd-plater, Gaffa-teip og menneskehår.

– Ideen om å bruke menneskehår var et alternativ til kjedelige blonder, sier Nordström og røper at håret stammer fra en frisørsalong fra Oslos beste vestkant.

LES OGSÅ: Jenny Skavlans «shoppestopp»-tips

Designeren er glad for at moteinteresserte endelig har begynt å få øynene opp for det å være miløvennlig.

– Gjenbruk og redesign er kult. Det handler om å lage gull av gråstein, og det skal det være gøy og fylt med mye humor, sier Nordström.

Han mener presset om å kjøpe nye klær har gått av hengslene.

– Ikke alle har råd til å kjøpe seg nye klær til enhver tid. Det å kunne gjøre om rimelige, brukte klær til unik design er et godt alternativ, sier han til minMote.

Se de kreative elevarbeidene her:

LES OGSÅ: Tidligere tenåringsprostituert gjør suksess i motebransjen

LES OGSÅ: – Det ser ut som en parykk

Publisert: