Se Gisele Bündchen prøve seg som sangerinne

SYNGER: Gisele Bundchen viser frem sangstemmen for første gang i H&Ms nye høstkampanje. Ikke alle er like imponert. Foto: H&M
SYNGER: Gisele Bundchen viser frem sangstemmen for første gang i H&Ms nye høstkampanje. Ikke alle er like imponert. Foto: H&M

For de fleste er Gisele Bündchen (33) kjent som en av verdens vakreste supermodeller, men i en ny video prøver hun seg også som artist- uten at det imponerer VGs musikkekspert.

Den brasilianske modellen har nemlig vært i studio for å gjøre sin egen tolkning av «All Day and All of the Night», opprinnelig laget av det britiske rockebandet Kinks. Låten er spilt inn i forbindelse med H&Ms nye høstkampanje, hvor Bündchen er modell, og inntektene fra sangen går til veldedighetsorganisasjonen UNICEF.

Se Gisele Bundchen stemme i her:

Videoen viser en strålende fornøyd Bündchen som smiler og danser mens hun synger, iført avslappet, rutete skjorte og sauskinnsvest.

Tirsdag la 33-åringen bilder av seg selv i studio på Instagram, og la til en svært entusiastisk kommentar under.

«Jeg er så spent på dette nye prosjektet, og jeg håper dere liker det. Snart kan dere laste ned sangen», oppfordrt hun.

Ikke imponert

VGs musikkekspert Thomas Talseth er på sin side ikke like begeistret som supermodellen selv.

- Man kan få inntrykk av at Gisele er hyret av H&M mer på grunn av utseende enn på grunn av stemmen. Mer er det ikke å si om den saken, sier han til minMote.

Beige Saint Galler

Karl-Fredrik Tangen, førstelektor ved Markedshøyskolen, mener kleskjedene er strategiske når de bruker store navn i sine kampanjer.

– Her er det flinke folk som har gjort lure ting. H&M er tidlig på å herme etter motebildet, men trenger også aksept som moteriktig. Klærne i seg selv er ikke så medievennlig, men kjendisvinklingen de har åpner opp for positiv oppmerksomhet rundt produktene. Det kundene kan tvile på med H&M er om det er sosialt og motemessig akseptabelt, sier Tangen og legger til:

– Gjennom store navn bidrar H&M til å fjerne frykten for at de masseproduserte klærne er for dårlige og ikke muliggjør det å være individuell. For H&M bør det at de er billige framstå som en ekstrabonus - en konsekvens av god drift, ikke lav kvalitet.

Tangen tror dessuten at Bündchen har skjulte intensjoner bak UNICEF- kampanjen.

– At inntektene fra Gisele Bündchen sin nye coverlåt går videre til UNICEF tror jeg er hennes melding til motebransjen. Hun gir disse pengene videre, slik at hun kan vaske av seg H&M for igjen å ikle seg Versace. Renheten bevares ved at H&M-jobben er for verdens barn, ikke for egen lommebok.

Tjente 250 millioner

Heldigvis trenger ikke Gisele lene seg på noen sangkarriere for å få endene til å møtes. Den brasilianske skjønnheten troner for tiden øverst på listen til finanstidsskriftet Forbes over verdens best betalte modeller, med en inntekt på hele 250 millioner kroner i fjor. Denne listen har hun toppet i syv år på rad, mye takket være det hun driver med ved siden av modellkarrieren: Et eget, eksklusivt undertøysmerke, de verdensberømte Ipanema-flip-flopsen, samt en rekke tilbehørskolleksjoner.

Bündchen var en av de første brasilianske modellene som gjorde internasjonal suksess på 1990-tallet, og er fortsatt en av de mest kjente modellene til undertøysgiganten Victoria’s Secret. I tillegg har hun vært på utallige magasinforsider, samt gått på catwalken for alt fra Valentino til Marc Jacobs og Christian Dior, for å nevne noen. Fortsatt er hun en aktiv modell, og landet nylig jobben som Chanels nye sminke-ansikt.

Hvordan var din opplevelse i dag?