Fire behagelige herreantrekk i sommervarmen

SOMMERFIN: Stilen din trenger ikke å gå på bekostning av sommervarmen. Bruk lette plagg i behagelige materialer og kombiner det med sommerlig tilbehør. Foto: Produsentene
Natalie Ngo
Publisert:

Mulighetene for sommerlige og freshe antrekk er uendelige med et par enkle grep. Her er fire antrekk som ikke lar svetteringene slippe til.

Endelig har sommeren kommet til Norge - og store deler av landet har opplevd strålende sol og stigende varme den siste tiden. Er du så uheldig å oppleve dårlig sommervær der du er, har du kanskje helgardert deg med en ferietur til varmere strøk?

Enten du befinner deg et varmt sted i Norge eller utlandet, er det nok ikke alltid like lett å kle seg. Når den eneste måten å kjøle seg ned på er å hoppe i havet eller skru air-condition på maks, da er det enklest å kle av seg og ikke på seg. Du trenger imidlertid ikke å legge klesstilen på hyllen bare fordi det er varmt.

Det er som regel to hovedgrunner til at store svetteringer oppstår: det ene er feil valg av materiale og det andre er feil valg av snitt.

Hold deg derfor unna syntetiske materialer - benytt deg heller av pustende, behagelige og naturlige materialer som bomull og lin. Plagg som er altfor tettsittende og som klinger seg til kroppen er ekstra irriterende i varmen.

Varier antrekkene med sommerlig tilbehør og ta frem de lette skoene og beltene, som verken tynger eller blir for klamme.

Nedenfor har minMote satt sammen fire sommerlige antrekk, slik at du kan la deg inspirere.

Geek chic

FARGERIK: Solbriller fra Ray-Ban hos MrPorter.com, 1520 kr. Belte fra Asos.com, 241 kr. Sko fra H&M, 149 kr. T-skjorte fra Orlebar Brown hos MrPorter.com, 1115 kr. Chinos fra H&M, 249 kr. Foto: Produsentene

Sommeren er en gyllen mulighet til å utforske på fargefronten. Farger er perfekt til solbrun hud og passer like bra til lunsj som til kvelds. Men la overdelen være nøytral til en fargesprek underdel (og omvendt), slik at fargene ikke konkurrerer med hverandre.

T-skjorter og chinos i bomull er enkelt å vaske og er behagelig uansett aktivitet. Velg gjerne plagg i hundre prosent bomull, og unngå de som er blandet med polyester. Sistnevnte absorberer nemlig ikke svette så godt.

Nautisk

PREPPY: Sko fra Swims, 940 kr. Shorts fra Hartford hos MrPorter.com, 1195 kr. Klokke fra Asos.com, 221 kr. Skjorte fra Dressmann, 299 kr. Foto: Produsentene

Skjorter og shorts i lin kan både pyntes opp og ned. En linskjorte er en livredder hvis du må se presentabel ut på jobb - og finnes både i nøytrale og mønstrete varianter.

Er ikke svetteringene til å unngå uansett - gå for mørke farger eller mønstrete overdeler, de skjuler svettemerkene bedre. Eller bruk en deodorant uten aluminium hvis du har på deg hvit skjorte. Aluminium lager nemlig gule flekker på lyse skjorter når du svetter.

Casual

CASUAL: Klokke fra Timex, 269 kr. T-skjorte fra Levi's hos MrPorter.com, 808 kr. Solbriller fra Asos.com, 80 kr. Shorts fra Dressmann, 299 kr. Sandaler fra Zara, 499 kr. Foto: Produsentene

Det enkle er ofte det beste - kombiner en enkel t-skjorte med en dongerishorts og du er klar for en dag i sola. Velg en t-skjorte med luftig snitt, særlig under armene, for å unngå store svetteringer.

Sandaler er helt klar det mest behagelige og luftige fottøyet på sommeren, og et par fit flops i skinn kan like gjerne brukes på stranden som i byen.

Preppy

PYNTET: Blazer fra Zara, 799 kr. Belte fra Asos.com, 100 kr. Bukser fra Slowear hos MrPorter.com, 2385 kr. Sko fra Zara, 699 kr. T-skjorte fra Weekday, 245 kr. Foto: Produsentene

Skal du ut i sommernatten er linbukser en enkel måte å se fresh ut i varmen. En blazer i naturlige materialer pynter opp ethvert antrekk og er praktisk å ha for hånden hvis temperaturen synker utover kvelden.

Er du invitert til en mer formell middag eller fest, kan du bytte ut t-skjorten med en linskjorte.

Publisert: