Nyheter

Nå kan du børste støv av 80-tallsjakken

HVIT VÅR: Denne våren har flere moteinteresserte gått til innkjøp av hvit skinnjakke. Finn frem en gammel variant eller gå til innkjøp av en ny. Jakke til venstre fra Cubus, 599 kroner. Jakke øverst til høyre fra RiverIsland.com, 1.499 kroner. Jakke nederst til venstre fra Noisy May, 449,95 kroner. Foto: Vanessajackman.blogspot.no / Produsentene

Den klassiske bikerjakken i svart skinn går aldri helt ut av motebildet. Nå kan du også satse på en variant i hvitt.

  • Jennifer Bråthen
Publisert:

Man skulle tro at den hvite skinnjakken nærmest ble udødeliggjort da den dukket opp på kjæresten til Ferris Bueller i spillefilmen «Skulk med stil» fra 1986, men jakken forsvant. Nå er jakken tilbake i motebildet, og er minst like anvendelig som den klassiske, svarte skinnjakken.

- Det er på tide at den svarte bikerjakken får en utfordrer, og denne sommeren blir hvit, sier Celine Irgens Aagaard, sjefredaktør i STYLEmag og blogger.

På lik linje med den svarte skinnjakken er jakken enkel å style i hverdagen.

- Gå for en helhvit styling eller bruk skinnjakken til et par lyse jeans, en kort hvit denimshorts eller til et par vide dressbukser, sier sjefredaktøren og legger til:

- Ønsker du å bruke jakken på en mer feminin måte kan du med fordel kombinere den hvite skinnjakken til en sommerkjole.

LES OGSÅ: Slik bruker du skinnjakken – 10 antrekk til inspirasjon

ALTERNATIVER: Jakke med gulldetaljer fra Vero Moda, 749,95 kroner. Jakke fra Weekday, cirka 2.645 kroner. Foto: Produsentene

Aagaard har stor fascinasjon for den hvite skinnjakken. I skapet har hun både en klassisk, hvit bikerjakke og en vintagevariant fra bruktbutikken Velouria Vintage med frynser.

- Sistnevnte er litt western-inspirert, og henger mer i skapet enn den blir brukt. Den andre skinnjakken derimot er blitt flittig brukt det siste året, innrømmer hun.

Er du så heldig å ha en gammel og brukt variant liggende på loftet - bruk den! Må du gå til innkjøp av en ny for å ta i bruk trenden, så husk at jakken kommer i både i ulike skinnimitasjoner og ekte skinn. Her gjelder samme regel som på sko - kjøper du en variant i ekte skinn vil prisen være litt stivere og kvaliteten bedre.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Jakker
  2. Farger

Relaterte artikler

NYHETER

Kle deg i sukkersøte pasteller - vårens mest trendy jakke

MOTE

Møt våren i en lys skinnjakke - her er 10 varianter

NYHETER

Disse vårskoene bør menn bruke nå

NYHETER

Dyrt design vs. billige funn- klarer du å se forskjellen?

NYHETER

Stjel den rocka stilen til Justin Theroux

MOTE

Slik styler du «boyfriend»-jeansen - 4 ulike antrekk

MOTE

De fineste morgenkåpene i butikk nå