Motemilliardær robbet for smykker til millioner

Tyven som tok et dypdykk i smykkeskrinet til Vionnet-eieren Goga Ashkenzani (32) og kjæresten Lapo Elkaan (35) fikk med seg juveler til over 20 millioner kroner.

Kazakhstan-fødte Ashkenzani har tjent seg styrtrik både som forretningskvinne i olje- og gassindustrien, eier av haute couture-merket Vionnet og ikke minst etter et fem år langt av og på forhold til oljemagnaten Timur Kulibayev. For et par måneder siden kunngjorde hun imidlertid at hun hadde funnet kjærligheten på nytt, denne gangen med Fiat-arvingen Lapo Elkann - eller Luksus-Lapo, som han også kalles.

Dermed var det sikkert ikke en hvilken som helst smykkesamling som ble med da paret dro på kjærelighetferie til Uruguay. Hvor mye av det Ashkenzani faktisk fikk brukt er imidlertid usikkert - hele 17 smykker til en samlet verdi av nesten 22 millioner kroner ble nemlig stjålet, skriver Vogue. Tyven skal ha brutt seg inn i feriehuset som paret hadde leid på strandet, og tatt med seg både smykkene og nærmere 185.000 kroner i kontanter.

LES OGSÅ:Dette er Russlands nye motemafia

Ifølge Vogue var både Ashkenazi og Elkann i bygingen mens innbruddet skjedde, men ble ikke klar over situasjonen før det var for sent. Saken blir nå etterforsket av lokalt politi.

Det blir imidlertid neppe vanskelig for Ashkenazi å investere i litt nytt glitter hvis ventetiden blir for lang. Den kazakhstanske skjønnheten er en av landets rikeste kvinner, og bor til vanlig i en villa verdt over 250 millioner i Holland Park i London. Den betalte hun for øvrig i kontanter, for som hun sier til Daily Mail:

- Jeg tror ikke på å kjøpe ting på kreditt.

I huset har hun dessuten ansatt to butlere, to sjåfører (som selvsagt kjører Bentley-biler), to livvakter, to personlige assistenter, to kokker og tre barnevakter til de to sønnene. Ashkenazi er dessuten et kjent ansikt i Londons sosietetsskretser, og omtales i britiske medier som bestevenn med prins Andrew.

Hvordan var din opplevelse i dag?