Slik bør menn pynte seg i julen

Mange menn sliter med å pynte seg til julens sammenkomster. Her er Andreas Holzweilers (31) beste stiltips til tre ulike anledninger.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Andreas Holzweiler har jobbet i klesbransjen siden han var 14 år. I dag eier han et av Norges største klesagenturer og nylig ble han kåret til Norges nest beste kledde mann av magasinet Mann. Holzweiler er gift med designer Maria Skappel Holzweiler, som er datter av Dorthe Skappel.

Andreas Holzweiler tror en av årsakene til at menn kvir seg for å pynte seg er mangel på kompetanse når det kommer til mote og trender.

– Når en mann likevel får på seg en skikkelig dress som sitter bra, får han gjerne en god følelse. Å pynte seg er faktisk ganske kult og det trenger ikke være så vanskelig. Trenger man stylingtips, er det jo bare å spørre butikkbetjeningen om hjelp, sier han.

Holzweiler innrømmer imidlertid at han ikke alltid pynter seg i julen.

– Til frokost 1. juledag hos «svigers» er jeg aldri pyntet. I familien Skappel er de fleste iført lag på lag med hjemmelagde strikkegensere, forteller Andreas.

Før Holzweiler deler sine stylingtips med minMotes lesere, er det viktig for ham å påpeke at mote først og fremst handler om å være komfortabel.

– Å være komfortabel betyr ikke at man alltid skal gå i det samme. Menn bør også blir flinkere til å våge å eksperimentere med klær, sier han.

Under får du Holzweilers beste klestips til tre forskjellige julefester.

Julebord med jobben:

– Det er alltid kult å bruke dress til finere anledninger. Bruker du ofte dress i jobbsammenheng, kan det være kult å gå for en mer avslappet styling når du skal på fest. Dropp slipset og knepp opp de øverste knappene i skjorten. Styr unna klassiske pensko - gå for et par rocka boots du også kan bruke til jeans.

– Går du vanligvis avslappet kledd i hverdagen, er det kult å kunne dresse seg skikkelig opp til fest. Legg vekt på detaljer som kule sokker, belte, klokke, slips og sko. Sørg for at dressjakken sitter godt på skuldrene og at dressbuksene ikke er for vide. En dress skal være tilpasset din fasong.

– Er det ikke tradisjon for å pynte seg på julebordet, kan du gå for en røffere skjorte i børstet bomull, dressjakke og jeans. For mange er det viktig å ikke bomme for mye på kleskodene. Ingen vil jo ikke være den eneste i dress.

Tips: Invester i en ordentlig dress som sitter godt og kombiner den med rimeligere skjorte og slips - utvalget er stort i kjedebutikkene.

Avslappet julebord med gutta:

– Skal man ut med gutta er det kult å bruke dress, men man ikke. Det finnes en haug av andre alternativer, men sats på en gjennomført stil.

– Å ha en god skinnjakke i garderoben er viktig. Kombiner den med avslappede gensere i lag på lag, svarte jeans og skinn-boots.

Julefrokost med svigerfamilien:

– Er det første gang du møter svigerfamilien, bør du gjøre en innsats på klesfronten. Å gi godt inntrykk er viktig, så sjekk med kjæresten din hvordan de andre kommer til å gå kledd. Skal du møte en familie som liker å pynte seg, kan du med fordel gå for en klassisk blazer i ull kombinert med en skjorte i børstet bomull. Dress antrekket ned med jeans og boots.

– Kjenner du svigerfamilien fra før, bør du likevel vise respekt. Sats på en finere skjorte i denim og dress den ned med en collegegenser i kombinasjon med svarte, smale jeans og boots.

– Denne sesongen er brente farger synlig i motebildet. Toner av burgunder, grønt og brunt fungerer godt i kombinasjon med tradisjonelle farger og gjør antrekket ditt mer spennende.

Tips: Invester i gode jeans, gensere og skjorter. Dette er gode basisplagg som kan kombineres på ulike måter til ulike anledninger.

Topp antrekket ditt med tilbehør:

Publisert: