Jennifer Lawrence avslører hvorfor hun falt på Oscar

FALT PÅ OSCAR: Skuespiller Jennifer Lawrence gikk rett i bakken da hun skulle opp på scenen for å motta Oscar for beste kvinnelige hovedrolle. Foto: Getty Images
FALT PÅ OSCAR: Skuespiller Jennifer Lawrence gikk rett i bakken da hun skulle opp på scenen for å motta Oscar for beste kvinnelige hovedrolle. Foto: Getty Images

Jennifer Lawrence (23) stod for et av de mest minneverdige øyeblikkene på Oscar-utdelingen i 2013 da hun falt på vei opp til scenen. Jeg falt fordi jeg tenkte på kake, sier hun i nytt intervju.

«Hunger Games»-stjerne og Golden Globe-nominerte Jennifer Lawrence har gjennom det siste året gjort seg bemerket som et stilikon og havner ofte på listen over de best kledde kjendisene på rød løper. minMote har tidligere spådd at Lawrence ville bli et hett navn på motekartet. På fjorårets Oscar-utdeling gikk 23-åringen kledd i en kremhvit, volumiøs Dior-kreasjon som både skaffet henne gode terningkast fra moteeksperter, men også vanskeligheter under den prestisjetunge utdelingen.

På vei opp til scenen for å motta prisen for «beste kvinnelige hovedrolle», snublet nemlig Lawrence i kjolen og falt foran øynene på millioner av seere verden over.

- Tenkte på kake

Til motemagasinet W, der Lawrence pryder én av seks forsider viet til magasinets filmutgave, forteller hun om den mye omtalte hendelsen.

– Jeg var på Oscar, ventet på å høre om navnet mitt ble ropt opp, og jeg tenkte hele tiden «cakewalk, cakewalk, cakewalk». Jeg tenkte: Hvorfor er «cakewalk» på hjernen min? Og da jeg startet å gå opp trappetrinnene og kjolens stoff festet seg under beina mine, forstod jeg at stylisten min hadde sagt «kick walk, kick walk». Man er ment å sparke kjolen mens man går, og jeg glemte det helt fordi jeg tenkte på kake. Og det er hvorfor jeg falt, sier Lawrence i intervjuet.

Ble bedt om å slanke seg

Den unge skuespilleren som allerede har en Oscar-statuett og to nominasjoner på baken, er kjent for å være dønn ærlig om hvordan bransjen hun jobber i er. Tidligere har hun fortalt at hun har blitt bedt om å slanke seg tidligere i karrieren.

- Jeg ble fortalt at jeg var feit, og at jeg kom til å få sparken hvis jeg ikke gikk ned i vekt. Jeg fikk bilder av meg selv hvor var nesten naken, og ble fortalt at jeg skulle bruke dem som motivasjon for å gå på diett, har Lawrence uttalt, ifølge Time Entertainment.

- Jeg vil heller se lubben ut på skjermen, og som en normal person i det virkelige liv, har skuespilleren sagt til magasinet Marie Claire.

Hvordan var din opplevelse i dag?