Tone Damlis sminkør tok medalje i sminke-VM

Til vanlig er Anne-Grethe Starheim (32) fast sminkør for Tone Damli (24). Nå kan hun smykke seg med tittelen som verdens tredje beste makeup-artist.

Hun tok nemlig 3. plass da mak up-VM ble arrangert i Düsseldorf i Tyskland i helgen. Femten nasjonale sminkemestere var med i konkurransen, som hadde temaet «Summer in the city». Til minMote forteller sminkøren, som vanligvis kalles «AG Starheim», at hun er storfornøyd med å forsvare tredjeplassen fra i fjor.

- Jeg ble utrolig glad når navnet mitt ble ropt opp. Jeg hadde jo et håp om å komme på tredjeplass eller bedre, men hadde egentlig vært fornøyd med en sjetteplass og oppover. Det var høy standard og veldig tøff konkurranse, forklarer Starheim.

Hun har vært sminkør siden 2001 og frisør siden 2002. De siste årene har hun hatt fast ansvar for å sminke Tone Damli, men har også jobbet med en rekke andre kjendiser som Jenny Skavlan og Lise Karlsnes.

- Jeg tror det er en stor fordel at jeg har sminket mange forskjellige ansikter. Men det er klart jeg ble nervøs - hjertet hamret og jeg surret mye mer enn jeg vanligvis ville gjort, ler Starheim.

Hun og de andre deltagerne fikk 30 minutter på seg til å sminke hver sin modell. Deretter fikk de poeng fra flere dommere på alt fra teknikk til bruk av produkter og ferdig resultat.

- Det går veldig fort, det må jeg inrømme. Og man har ingen speil eller noe sånt, så det er bare å kjøre på og håpe på det beste, sier makeup-artisten.

Hvordan var din opplevelse i dag?