Slik frisker du opp sminken din

Sminken du legger på morgenen varer desverre ikke hele dagen. For å beholde  makeupen og gjerne også forsterke den til kvelden, må den friskes opp i løpet av ettermidagen. Her er tipsene til hvordan du kan friske opp sminken din med best mulig resultat.

Start dagen med en enkel makeup. Legg et lett grunnlag med farget dagrem eller en lett foundation, concealer og pudder. Legg en naturlig øyenskygge på øynene, rouge i kinnene, mascara og leppestift eller gloss.

For å friske opp makeupen til kvelden er det bare å forsterke sminken du la tidligere på dagen. Legg litt highlighter eller solpudder i ansiktet, eyeliner og forsterk øyne og lepper med en kraftigere fargenyanse enn på morgenen.

Ha alltid med deg de mest essensielle sminkeproduktene du bruker i vesken. På den måten kan du enkelt friske opp sminken din når du trenger det i løpet av dagen. Men vær nøye med produktene du velger ut, du trenger ikke bære på flere kilo sminke hele dagen. Det du trenger er concealer, rouge, pudder, mascara, en myk kajal og leppestift eller lipgloss. Det er også lurt å ha med noen q-tips og bommullspads i tilfelle uhellet er ute.

Om du vil ha med så lite som mulig til sminke og hår, finner du de fem produktene du trenger her!

Maskaratips

Om du legger lag på lag med sminke utover dagen vil det til slutt se kakete og ujevnt ut. Legg alltid så lite pudder som mulig, eller bytt ut pudderet med blotting papers (mattende papir som absorberer overflødig talg). Den beste concealeren for oppfriskning er en som er kremete og lysreflekterende (også kalt tryllepenn). Den kan du både dekke urenheter og mørke ringer med, og bruke som highlighter på kinnbeina.

Bruk en myk kajal som er lett å påføre og gir mye farge, slik at den enkelt kan legges på nytt uten vanskeligheter. Maskaraen må gjerne også friskes opp, men å legge ny mascara over et gammelt lag, vil ofte gi klumpete og stive vipper. Et tips er å fukte fingertuppene lett med vann, og hold dem lett mot vippene for å mykgjøre den tørkede maskaraen før du legger ny.

Få mest mulig ut av vippene dine!Slik legger du mascara perfekt

Gloss og kremrouge

En lipgloss eller en leppestift med gloss kan fint påføres gjennom hele dagen uten å tørke ut leppene dine. Hvis fargen er lys trenger du heller ikke et speil for å påføre på nytt. Kremrouge er ideel for vesken fordi den jevner seg lett med huden og du trenger ikke bruke kost for å legge den. Bare trykk den lett på eplekinnene med fingertuppene.

En fuktgivende ansiktsspray er den raskeste og enkleste måten og friske opp huden på. Disse sprayene kommer ofte i størrelser som er litt for store til å ha i vesken. Et godt vesketips er å kjøpe en liten sprayflaske som er beregnet for flyturer og reise, som man heller ansiktssprayen i (små flasker fås kjøpt på parfymerier, apotek, o.l)

Om du liker sterke farger på leppene, finner du gode påføringstips her!

MinMote.no - Norges største moteside
Allure - Beauty Tips, Trends & Product Reviews

Relevante artikler videre:

Finner du ikke rett mascara?Velg riktig med vår mascara-guide

Ikke smink deg likt hver dag!Oppdater sminkerutinen din

Hold deg vakker på reise!Få tips fra modell Hanneli

Ønsker du inspirasjon?Se hva Rachel Bilson har i sminkepungen

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?