Slik jobber motebloggerne

Cathrine Elnan
Publisert:

Se hvordan det går når noen av Norges beste gatemotebloggere må finne trendy gatemote midt på Karl Johan, og stem på din favoritt til årets Blog Awards.

– Unnskyld, kunne jeg tatt et bilde av deg?

Maria Mørkrid har fått øynene opp for en jente med blomsterbukse og en vintagejakke fra Ebay.

– Det var noe med henne, stilen var personlig og det var veldig mye vintage. Det er noe jeg synes er veldig viktig, forteller Mørkrid.

Gatemotejakt

minMote er på gatemotejakt sammen med tre av semifinalistene i kategorien «Årets gatemoteblogg». For første gang arrangerer motemagasinet Vixen og minMote Blog Awards, som er Norges første prisutdeling kun for bloggere. Lesere landet rundt har nominert over 400 bloggere til årets prisutdeling, og nå har fagjuryen plukket ut et knippe favoritter i hver kategori. I tiden framover vil semifinalistene bli lansert på vixenmagazine.no og minMote.no, hvor leserne kan stemme frem sine favorittbloggere.

Vil du ha gode fototips?Få råd fra fotograf og tidligere Top Model-dommer Bjørn Opsahl!

Blog Awards består av ti kategorier som blant annet inkluderer beste moteblogg, fotoblogg og gatemote. Selve prisutdelingen arrangeres 25. februar med en stjernespekket galla i Oslo. Se hvem du liker best og gi din stemme til den du mener bør vinne prisen for beste gatemoteblogg.

Dette er semifinalistene i kategorien «Årets gatemote».

The STREET Hearts - The street life success

På bloggen Streethearts finner du gatemote fanget av Eirik Slyngstad i samarbeid med Andreas Schjønhaug. Slyngstad er en frilansfotograf som hovedsakelig jobber med kunst og egne prosjekter, men han arbeider også med mote og interiør fra tid til annen.

Når mennene bak Streethearts er ute for å ta bilder, leter de etter mennesker som har sin egen stil.

– Vi tar sjelden bilde av folk som ser spesielt trendy ut. Jeg liker ikke mennesker som kler seg opp i visse type klær bare for å bli tatt bilde av. Det ser ofte bare påklistra ut, sier Slyngstad.

Målet bak bloggen er å stimulere leseren til å få en personlig stil, og en ny måte å sette sammen antrekk på. Schjønhaug og Slyngstad mener man kan finne inspirasjon overalt og til alle tider, ikke bare på catwalken, men også på gaten.

Lilisfashion

Stylisten Line Kirkhus og butikkeieren Line Langmo blogger om sin kjærlighet for mote på bloggen Lilisfashion. Initiativtakeren Line Kirkhus fikk tidlig interessen for mote, som tenåring handlet hun klærne sine i Paris og gikk til innkjøp av alle magasinene som Kate Moss prydet forsiden på. Etter videregående flyttet hun til Paris, og senere har hun studert både motefotografi og journalistikk.

En god gatemoteblogg er for Line Kirkhus først og fremst gode bilder, det er det aller viktigste. Et godt øye for interessante personer og særegen stil er også essensielt.

– Jeg liker ikke hipstere som prøver altfor hardt, jeg foretrekker heller mennesker med en mer unik stil, sier Kirkhus.

Amalieu

Amalie Utigard er navnet på 16-åringen som driver bloggen Amalieu. Utigard beskriver seg selv som veldig fotointeressert, og brenner for film, litteratur og musikk. Akkurat nå har hun en dyp fascinasjon for skrekkfilmer fra 20-tallet, og favorittserien er kultklassikeren «Twin Peaks».

– Det er kanskje litt dumt å si, men jeg blogger egentlig mest for meg selv og venninnene mine. Vi er tre venninner med forskjellige blogger, og vi blogger for å gi hverandre inspirasjon, sier Utigard.

Utigard tar ofte bilder av gatemote, men hun syns det er vanskelig å velge ut de forskjellige bildene. Nå som hun har begynt på ny skole, lover hun flere bilder av gatemote.

– På Steinerskolen er det veldig mange med god stil, så nå skal jeg bli enda flinkere til å legge ut bilder, sier Utigard, som tidligere har tatt gatemotebilder for magasiner som Vixen og SVA.

The New Yorker

Selv om navnet skulle tilsi noe annet, er skaperen bak The New Yorker en ung jente bosatt i Oslo. Maria Mørkrid beskriver seg selv som en glad og sprudlende jente. Til vanlig jobber hun som skuespiller, og hun har nylig dannet en egen teatergruppe.

For Maria Mørkrid er en god blogg en gatemoteblogg som interesserer, har et tydelig tema og viser en personlig og annerledes stil. Hun ser selv etter mennesker som mikser antrekk på en ny måte.

– Man kan ikke legge masse tid ned i et antrekk, og så slenge på seg et par gamle, stygge joggesko. Det er viktig å tenke helhetlig, sier Mørkrid.

Selv blir hun inspirert av mennesker og andre bloggere. Hun liker spesielt godt bloggen Living Doll, som hun mener er flink med merkeklær.

喀什罕操信息科技有限公司

Vi har ikke lykkes å komme i kontakt med Ida, men hun er like fullt en av de nominerte til prisen «Beste gateblogger». Du kan selv sjekke ut bloggen hennes her.

Kristinemoen.blogg.no

Det har heller ikke vært mulig å komme i kontakt med Kristine, men hun er en 15 år gammel jente fra Oslo som blogger om foto, mote og hverdag. Ta en titt på bloggen her, og stem på Kristine hvis du liker det du ser.

Relevante artikler videre:

Skal du på fest i kveld? Slik sminker du sotede øyne!

Plaget med mørke ringer under øynene? Slik fjerner du mørke ringer under øynene

Mer inspirasjon? Her er flere hotte høsttrender!

På tide med en ny høstjakke? Her er sesongens hotteste jakke!

Publisert:

Finn mer innhold om: