Hemmeligheten bak den perfekte huden

Det finnes kvinner med perfekt hud som hevder de ikke bruker spesielle produkter. Men mange trenger hjelp og påminnelse om gode vaner. Her er tipsene!

Jennifer Bråthen
Publisert:

Det finnes en rekke produkter på markedet som lover å gi kvinner den perfekte ansiktshuden, men når alt kommer til alt handler perfekt hud om mer enn de rette produktene. Det er Nicola Vendrell, hud- og kroppsterapeut ved Artesia Spa, som avslører hemmelighetene bak den naturlige skjønnheten alle drømmer om. Det handler om gode vaner.

1.Gå aldri til sengs med sminke

Etter en lang dag er det ofte fristende å gå til sengs med sminke. Hvis du dropper å rense huden før du legger deg gjentatte ganger, får det følger. Sminke tetter porene dine - det betyr at hudens naturlige oljer, som vanligvis finner veien ut gjennom porene blir innestengt. Døde hudceller hoper seg opp, som igjen kan føre til større utbrudd. Å sove med øyesminke kan også gi deg røde, irriterte øyne. I tillegg kan sminken suge fuktigheten ut av huden, som igjen gjør fine linjer i huden mer synelig.

– Det er ikke noe poeng å bruke dyre spesialprodukter og kremer på huden dersom du slurver med rensen. For best resultat påføres de morgen og kveld etter en grundig rens. Valg av renseprodukter etter hudtype er viktig og man må aldri bruke såpe som tørker ut huden og gjør den mer sensitivisert, sier Vendrell til.

LES OGSÅ: Den store selvbruningstesten

2.Gå aldri ut av huset uten solfaktor i ansiktet

Kvinner som beskytter seg i solen ser yngre ut, har færre rynker og har mykere og mer jevn hud enn andre. Det er fordi solens ultrafiolett stråler påvirker hudens struktur. Hudleger anbefaler å bruke fuktighetskremer som inneholder minst solfaktor 30 - jo høyere, jo bedre. Bruk den daglig selv om værmeldingen er dårlig.

– Selv ved overskyet vær bestråles vi av UVA-stråler som penetrerer dypt inn i huden og fremskynder aldringsprosessen. Daglig bruk av minimum solfaktor 30 er derfor den beste formen for forebyggende anti-aging hudpleie. Ubeskyttet soling over tid fører til for tidlig aldring av huden - kreppet uelastisk hud, permanent utvidede kapillærer og pigmentflekker. Det øker også faren for andre gode og ondartede hudforandringer, forteller Vendrell og legger til:

– I tillegg til at solen virker uttørkende på huden, øker den produksjonen av døde hudceller. Derfor er det viktig med regelmessig bruk av en tilpasset peeling for din hudtype og en fuktighetsgivende maske.

3. Ta deg tid til skjønnhetssøvn

Det finnes mange grunner til at man slettes ikke ser kvikk ut etter flere netter med dårlig søvn. På natten reparerer nemlig huden seg etter dagens påkjenninger. Cellene fornyer seg og huden restituerer. Etter en god natt søvn rekker huden å hvile og klargjøre seg for nok en ny dag med påkjenninger. Åtte timer søvn anbefales.

– Når du sover senkes kroppens stresshormon-nivå slik at huden kan prioritere helning og cellefornyelse. I tillegg kan det være effektivt å benytte et serum , nattkrem og øyekrem med spesifikke anti-aging ingredienser, tipser Vendrell.

4. Finn en perfekte foundation

Huden din trenger rikelig med fuktighet. Først da vil sminken sitte som den skal. Og om du i tillegg bruker litt tid på å finne de rette fargenyansene til ansiktet ditt, er du på god vei mot det perfekte resultat. Let etter en foundation som ikke synes på huden din!

Velg ut tre nyanser som likner din naturlige hudfarge. Test de på kjevebeinet og ned mot halsen din og jobb de ordentlig inn i huden. Den som smelter inn i din naturlig hudtone er den du skal ha. Når du skal velge deg en concealer bør du gå for den som ligger en tone lysere enn din foundation.

– Det er også viktig å finne riktig konsistens på foundation i forhold til hudtype. Mineral Foundation passer bra for normal, kombinert og fet, ung hud. Mineral krempudder foundation eller liquid foundation passer godt for normal, tørr og voksen hud med mye linjer, avslutter Vendrell.

LES OGSÅ: Morkake fra sau i ansiktet - slik holder Victoria Beckham seg ung

LES OGSÅ: Fra trashy til trendy – sjekk Victoria Beckhams stilforvandling

LES OGSÅ: Slik får du aldri se Victoria Beckham igjen

Publisert: