Her er Hollywood-stjernenes nye hårhemmelighet

Hårbehandling ”Brazilian Blowout” lover nyfønet hår i flere måneder. Men det koster.

Milda C. Melland
Publisert:

Nicole Richie, Ashley Tisdale, Halle Berry og Jennifer Aniston er blant stjernene som har sverget til «Brazilian Blowout».

Kritisk til varme

Salongbehandlingen består av at håret påføres aminosyrer, som er byggesteiner i protein, og med føning og høy varme skal hårrøttene beskyttes mot daglige utfordringer. Håret rettes med rettetang på 250 grader celsius.

- Jeg ser jo at resultatet er fint der og da, men jeg er kritisk til den varmen som blir brukt. Så sterk varme er ikke bra for håret. Det er mye annet man kan gjøre for å behandle slitt hår, sier makeup-artist og hårstylist Erlend Elias til minMote.

Skal du farge håret hjemme? Få gode tips og råd her!

Drømmehåret

Patentbelagte «Brazilian Blowout» er nylig kommet til Norge og Sverige, mens det i USA finnes flere merker som har kastet seg på trenden og laget lignende behandlinger med andre navn.

- Jeg tror dette oppfyller alle kravene en kvinne vil ha. Det er en kompensasjon til kjendisenes daglige hårstylister, sier Antonio Axu, hårstylist og «Brazilian Blowout»-promotør.

Sparer du ut håret?Her er tipsene som gir deg langt hår

Stiv pris

Salongbehandlingen koster 3000 kroner her i landet, mens det i Sverige koster 2500 svenske kroner. For at løftet om tre måneders varighet skal holde, innebærer det at du i tillegg må kjøpe etterbehandlingsproduktene. Behandlingen er altså for de som har litt ekstra å rutte med, eller for de som velger å ta seg råd til hår og pleie.

- Jeg har hørt mye snakk om dette i forhold til antipermanent. De jeg vet har prøvd det sier at det holder kortere og ikke gir samme effekt. Jeg synes prisen er for drøy i forhold til det som blir gjort. Man må også kjøpe dyre produkter for at det skal holde, sier hårstylist Erlend Elias.

Helsefarlig?

«Brazilian Blowout» har vært veldig populær i USA, men i det siste har det kommet sterk kritikk mot behandlingen. I begynnelsen av november skrev New York Times at flere amerikanske salonger som utfører behandlinger med «Brazilian Blowout» eller lignende behandlinger, tilbyr sine kunder og frisører gassmasker på grunn av skadelige helsestoffer. For et par dager siden ble det i tillegg kjent at staten California, har saksøkt «Brazilian Blowout» fordi de hevder at blandingen som brukes i behandlingen inneholder en for høy andel av formaldehyd, som kan være skadelig for frisørene som utfører behandlingen. I tillegg hevder søksmålet at merkevaren har markedsført produktet på falske premisser, fordi «Brazilian Blowout» i markedsføringen hevdet at behandlingen var sikker og fri for formaldehyd.

Relevante artikler videre:

Flere designere går for topp denne sesongen!Les om topp hårtrend her!

Få sunt og vakkert hår! Les vår hårpleie-guide her!

Skal du til frisøren? Slik får du frisyren du vil ha!

Kjøp produktene du trenger på nett! Her er en guide til de beste nettbutikkene for hår!

Publisert:

Finn mer innhold om: