Lege: – Dette er syke kropper

Kvinnemagasinet KK hyller sylslanke modellben. Dette får lege Wasim Zahid til å reagere kraftig.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Tidligere i dag avslørte minMote at H&M trekker et av sine pressebilder fra Marni-kolleksjonen av hensyn til sine kunder. Det svenske motehuset hadde nemlig fått krasse tilbakemeldinger i britisk presse.

LES MER: - Hun ser ut som et lik

Nå er det kvinnemagasinet KK som får negativ oppmerksomhet. Etter at legen Wasim Zahid twitret om H&M-saken, fikk han en tweet tilbake fra Hilde Birkedal hvor hun hadde lagt ved et bilde fra KK.

I magasinet, som nå er i butikk, har KK trykket et catwalk-bilde av en modell med svært slanke ben. «Deilig kombo av strikk, shorts og veltrente ben!» heter det i bildeteksten signert moteredaktør Silje Pedersen.

– Denne bruken av bilder sender helt klart ut feil signaler. De lårene vi ser avbildet er altfor tynne. Det ser atrofisk ut - det betyr at det kan se ut som hun har muskelsvinn, slik vi kan se hos pasienter med lammelser. Spesielt det høyre låret er grusomt, sier Zahid og legger til:

– Unge jenter kan tro at dette er idealet og et eksempel på sunn kropp, hvilket det ikke er. Dette er usunne og syke kropper.

Da minMote tok kontakt med KK og moteredaktør Silje Pedersen var hun raskt ute med å beklage.

– Vi vet at modellen er for tynn. Det er rett og slett feil bilde på trykk, sier Pedersen, og legger til:

– Dette er vi veldig lei oss for. Bruken av sunne modeller er en av KKs fanesaker.

MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold mener det er bildeteksten som er det verste med KKs oppslag:

– De fleste modellene på catwalken er svært tynne. Det skaper en utfordring for motemagasinene som skal videreformidle bilder fra de beste visningene. Selv om bildet er oppsiktsvekkende i seg selv, er det mest hårreisende i denne sammenheng billedteksten. Det er ubegripelig for meg at KK faktisk hyller de sylslanke modellbeina og omtaler dem som veltrente - dette burde vært fanget opp i et av leddene i redaksjonen lenge før magasinet gikk i trykk. Dette tror jeg ikke norske jenter eller damer har godt av, eller i det hele tatt ønsker, å lese.

LES OGSÅ: Slik får du «Gossip Girl»-stilen på budsjett

LES OGSÅ: Møt Skandinavias fremste moteillustratører

Publisert:

Finn mer innhold om: