Har du fått med deg disse butikkåpningene?

Oslo og Bergen kan glede seg over tre nye butikkåpninger i september. Sportsbutikken Juice, danske Ganni og norske Holzweiler åpner sentralt i begge byer.

Ganni og Juice

DANSK MOTE: Suksessmerket Ganni åpner sin fjerde butikk i Norge 22. september. Butikken ligger i Strandgaten i Bergen. Foto: Ganni

Ganni og Juice

SPORTY: Sportsbutikken Juice fokuserer på design og mote når de åpner sin første butikk på Eger i Oslo. Foto: Lasse Fløde/Pudder Agency

Oslo har for lengst slått seg opp som en voksende motehovedstad. Internasjonale motehus har slått rot i øvre del av handlegaten Karl Johan, mens konseptbutikkene og uavhengige merker er å finne i sidegatene.

Nå åpner ytterligere tre nye butikker i henholdsvis Oslo og Bergen.

Juice

JUICY: Sportbutikken Juice tilbyr sportsklær for moteinteresserte kvinner og menn. Modellen er iført klær fra Outdoor Voices og Lululemon. Foto: Lasse Fløde/Pudder Agency
JUICY: Sportbutikken Juice tilbyr sportsklær for moteinteresserte kvinner og menn. Modellen er iført klær fra Outdoor Voices og Lululemon. Foto: Lasse Fløde/Pudder Agency

Karl Johans gate 23 B

I underetasjen på shoppingsenteret Eger i Oslo åpner sportsbutikken Juice dørene torsdag 15. september. Butikkonseptet er utviklet av gründerbrødrene Kyrre og Mats Alver som begge er partnere i millionbedriften Blender Group.

Juice er en krysning av mote og sport, altså athleisure, og vil være den første butikken i Norge som kombinerer disse to elementene. Butikken vil blant annet føre merker som Adidas x Stella McCartney, Patagonia, Nike, Lululemon og Outdoor Voices.

– Vi vil gi kundene en ny og inspirerende handleopplevelse, på linje med den de
får i de beste, internasjonale motebutikkene. Vi ønsker rett og slett å skape
en butikk vi har lyst til å handle i selv og som vi har savnet i det norske
markedet, sier Alver.

Les også: Disse tjener mest og minst i mote-Norge

Ganni

Strandgaten 21, Bergen

untitled link

Det danske merket har allerede to monobrand-butikker i Oslo og en i Stavanger, men åpner nå sin fjerde i Bergen. Ganni-innhaver Anett Ringstad forteller det har tatt lagt tid å finne det perfekte lokalet, men neste uke åpner Ganni i Strandgaten. Butikken vil inneholde et bredt utvalg av Ganni-klær og sko, og bære preg av unike detaljer som blank krom, speil-lameller, grønn linoleum og grønne fløyelselementer.

– Responsen på merket har vært, og er veldig god i Bergen, i tillegg har vi hatt stor etterspørsel etter en brandstore i byen. Vi ser derfor på Bergen som en viktig og riktig by å være representert i, sier Ringstad.

RENE LINJER: Det norske klesagenturet åpnet sin første rene Holzweiler-butikk onsdag. Foto: Holzweiler
RENE LINJER: Det norske klesagenturet åpnet sin første rene Holzweiler-butikk onsdag. Foto: Holzweiler

Holzweiler

Oscarsgate 19

Søskenparet Susanne og Andreas Holzweiler står bak klesagenturet Holzweiler Agency og lanserte for to år siden sitt eget klesmerke med samme navn. Onsdag 14. september åpnet de sin første monobrand-butikk i handlegaten Hegdehaugsveien i Oslo.

Arkitektkontoret Gonzalez Haase AAS som blant annet er kjent for å ha bygget butikker for Acne, Weekday, Artek Vitra og Balenciaga, har vært med på å bygge den nyeste butikken til Holzweiler.

– Innredningen og konseptet er ganske utradisjonelt, og skiller seg nok litt ut fra retail-miljøet. Det er mange fine og små detaljer som man vil oppdage etterhvert som man blir kjent med butikken. Vi gleder oss til at kunden kan ta del i Holzweiler-universet, sier Susanne Holzweiler.

Les også: Kulturministeren vil løfte norsk mote

Hvordan var din opplevelse i dag?