Se nattens kjoledronninger på Oscar-utdelingen

Sonias dom:

Jennifer Bråthen
Publisert:

Hvite og svarte kjoler samt et drøss «old school Hollywood-glam» dominerte Oscar-utdelingens røde løper, og årets trend var kjoler med fokus i midjen.

Det finnes en rekke prisutdelinger, men samtlige havner i skyggen av Oscar i Hollywood. Dette har ført til at stjernene gjør det de kan for å imponere både når det kommer til hår, sminke og valg av kjole.

Og nattens filmgalla var intet unntak.

Nedenfor kan du se bildene av stjernene og lese minMote-leder Sonia Huanca Volds dom over kjolene.

LES OGSÅ: Alt om årets Oscar-vinnere på Rampelys

LES OGSÅ:Oscar gjennom tidene: Se de pinlige stylingtabbene!

Sonias dom:

- Gwyneth Paltrow ser som vanlig fantastisk ut på den røde løperen. Håret og makeupen er alltid naturlig, og hun klarer å se avslappet ut uavhengig av hvilken kreasjon hun går for.

LES OGSÅ:Se fjorårets Oscar-kjoler på minMote her!

- Det er ingenting galt med å være sexy, men dette blir litt for mye av det gode. Zuhair Murad-kjolen er nydelig, og selv om Jennifer Lopez har en fantastisk figur, fungerer det ikke helt.

Ermene er altfor stramme. Hadde de vært løse, kunne helhetsinntrykket blitt et helt annet.

- Havfrueformen er veldig i tiden, og siden Louis Vuitton-kjolen har mye struktur gjør Williams riktig i å holde tilbehør og makeup nedtonet.

Jeg håper imidlertid Williams lar håret vokse ut snart. Kort hår kan være forfriskende for en periode, men nå er det på tide med en forandring.

Sonias dom:

- Flere stjerner valgte helhvite antrekk under årets Oscar-utdeligen. Blant dem var Rooney Mara, som kom i en hvit kjole fra Givenchy. Det er deilig å se henne i noe annet enn sort, og jeg synes det er gøy at hun våger å skille seg litt ut. Mara har gjennomgått en stor stilendring de siste årene og er mye mer avantgarde enn de andre Hollywood-stjernene.

- Emma drukner i denne Giambattista Valli-kjolen. Å se ut som man ikke har hals er aldri en bra ting. Sløyfen er altfor stor, og dessuten har vi sett dette før.

Nicole Kidman hadde en veldig lik kjole under Oscar-utdelingen i 2007. Å kopiere en look er selvsagt ikke ulovlig, men da bør man unngå å se ut som en mye dårligere utgave av originalen.

- Octavia Spencer er en av mine favoritter på den røde løperen. Hun ser alltid utrolig bra ut, og det er deilig å se at hun gang på gang beviser at frodige former ikke er et hinder på motefronten. Tadashi Shoji-kjolen sitter som støpt på den vakre skuespilleren. De små ermene og det at draperingene har et samlingspunkt på midten, gjør at hun får en fantastisk silhuett. Å lykkes på motefronten handler mye om å finne riktige plagg til sin figur, og dette er Octavia Spencer en mester i.

Cameron Diaz er ikke en av mine favoritter på den røde løperen. Hun sliter med hår og makeup, og ser ofte uflidd ut. Gucci-kjolen hennes er flott, men sittter ikke helt perfekt. Den er enten for stram eller så har hun for dårlig undertøy under.

- Denne gangen har hun gått for en vintage-kjole fra Christian Dior, og hår og tilbehør har også noe litt retro over seg.

Antrekket fungerer fint, men får meg ikke til å juble. På noen av bildene ser Portmans kjole veldig krøllete ut, så her er det noen som ikke har gjort jobben sin skikkelig.

- Det er egentlig ingen feil ved Penelopes antrekk, men det gir meg heller ingenting. Jeg har sett henne vakrere før. Fargen, snittet og den matchende vesken gir meg assosiasjoner til kongelige festantrekk, og på Oscar synes jeg man bør være litt mer spennende enn som så.

- Sandra Bullock ankom Oscar-utdelingen med høy hestehale og en sort-hvit Marchesa-kreasjon. Selv om det er aldri så moderne med kjoler med lavt liv, er det ikke spesielt flatterende på noen. Selv ikke nydelige Sandra Bullock klarer å få det til å fungere. Dette er ikke helt krise, men det er heller ikke en kjole hun bør ta på seg igjen.

- Angelina Jolie gjør sjelden store feil på den røde løperen, men hun pleier heller ikke å ta pusten fra meg. Hun har en klassisk, og til tider ganske kjedelig stil, men denne gangen overrasker hun i det minste litt. Hun stråler mer enn på lenge, og smiler til og med bredt på flere av bildene.

Håret har fått etterlengtet volum og henger løst, noe som fungerer mye bedre enn de stramme frisyrene vi ofte ser henne med.

Versace-kjolen er sexy og elegant, og den høye splitten og det asymmetriske snittet gjør utrykket moderne.

- Shailene Woodley er for vakker til å gjemme seg bort i denne Valentino-kjolen. Snittet og passformen er fin, men helhetsinntrykket blir for kjedelig.

Det er ikke ofte jeg sier dette, men gi meg mer hud!

- Det kan nesten ikke gå galt om man velger en kjole fra Elie Saab, som er en favoritt både blant Hollywood-stjerner og kongelige.

Milla Jovovich stråler i den hvite, skinnende gudinnekreasjonen, og det er helt riktig av henne å droppe halskjede.

- Denne fargen er det ikke lett å kle, så hvorfor gjør Viola Davis det så vanskelig for deg selv? Kreasjonen fra Vera Wang er dessverre ikke blant de fineste denne kvelden.

Utringningen blir for voldsom og får kjolen til å se for liten ut. Det henna-fargede håret er alt annet enn flatterende på den vakre skuespilleren.

- Meryl Streep gikk for gull, men nådde ikke helt frem på motefronten likevel. Fargen går i ett med håret og draperingene er litt for voldsomme.

Gullkjolen fra Lanvin får Meryl til å se større ut enn hun er. Når det er sagt, ser hun veldig mye bedre ut her enn hun gjorde under Golden Globe-utdelingen tidligere i år.

- Denne gangen bommer hun dessverre. Marchesa pleier egentlig å være en favoritt på den røde løperen, men denne kreasjonen blir for voldsom.

Stoffet skinner for mye, fargen passer ikke til skuespillerens hår og formen er ikke flatterende.

Sonias dom:

- Prinsesse Charlene ser fantastisk ut i sin Akris-kreasjon. Siste medlem fra kongefamilien i Monaco som deltok på Oscar, var Grace Kelly.

Charlene har med andre ord mye å leve opp til, men hun klarer det med glans!

Publisert: