Vogue støtter en presidentkandidat for første gang i historien

HISTORISK STØTTE: Hillary Clinton er den Vogue ønsker som president

Det legendariske motebladet ønsker Hillary Clinton (68) som USAs neste president.

Maiken Svendsen
Publisert:

Magasinet legger ut artikkelen på sine egne nettsider. De skriver at, bortsett fra enkelte sjefredaktører, har bladet aldri tatt noe standpunkt i politiske valgkamper. Før nå:

«Gitt de store konsekvensene som står på spill i dette valget, og den historien som ser ut til å bli skrevet, føler vi at det burde endres. Vouge ønsker Hillary Clinton som president av USA».

NYHETER

Moteverdens mektigste kler opp Hillary Clinton

– Ingen overraskelse

Vouge hevder at dette nok ikke vil komme som noen overraskelse for noen.

– Vi har entusiastisk dekket Hillary Clintons karriere, hennes steg opp fra Yale jusstudent til guvernørfrue, til førstedame og utenriksminister. Hun har blitt portrettert av magasinet seks ganger, skriver magasinet i artikkelen.

De avslutter artikkelen med et ønske om at historien de ønsker er at USA skal få sin første kvinnelige leder:

– La oss legge dette valget bak oss og bli det Amerika vi ønsket å være: Optimistisk, fremtidsrettet og moderne.

NYHETER

Hillary Clinton tar opp kampen med Michelle Obama

For kort tid siden lanserte, blant annet, Vogue-redaktør Anna Wintor sammen ed Huma Abedin og Chelsea Clinton en kolleksjon for Hillary Clinton. Da skrev Vogue at kolleksjonen var casual, som en enkel måte å vise sin støtte til hennes historiske presidentkampanje.

I august hadde bladet et stort portrett av Huma Abedin, Clintons assistent, rådgiver og profesjonelt fortrolige person. Vogue definerer henne som «Hillarys hemmelige våpen».

I 2009 definerte bladet Clinton som «den ekstraordinære». Da i forbindelse med at hun hadde en kampanje for å restaurere Amerikas historiske skatter.

Publisert: