Kardashian får kritikk for Met-antrekk

KVELDENS SNAKKIS: Kim Kardashian fikk masse oppmerksomhet for Marilyn Monroe-kjolen hun bar på Met-gallaen.

– Ved å bruke kjolen ødela du historien, skriver en på sosiale medier.

Publisert:

Kim Kardashian får kritikk for valget av antrekk til årets Met-galla.

Kim overrasket hele moteverdenen da hun dukket opp på den røde løperen i en av tidenes mest ikoniske – og dyreste kjoler. Nemlig den originale kjolen Marilyn Monroe brukte da hun sang «Happy Birthday Mr. President» til president John F. Kennedy i 1962.

Kjolen ble solgt på auksjon i 2016 til 45 millioner kroner, og har siden den gang stått utstilt på Ripley’s «Believe It or Not»-museum i Orlando i Florida, eller blitt oppbevart i et hvelv.

Denne uken var den altså flydd inn med privatfly, og tatt i bruk av realitystjernen før Met-gallen. Til tross for at hun brukte den originale kjolen noen minutter på den røde løperen før hun skiftet til en replika-kjole, var det mange som reagerte.

NASJONALSKATT: Mange av kritikerne mener Marilyn Monroes kjole burde ha forblitt utstilt på museum.

– Jeg bryr meg ikke hva folk sier, Marilyn var ikonisk, og den kjolen burde vært pensjonert på hennes vegne, eller oppbevart sammen med andre ikoniske kjoler, skriver en twitter-bruker.

– Den hadde Marilyns DNA, og det ble borte fra sekundet du tok den på. Du kunne ha bestilt en identisk kjole, men den originale?! Du leker med historien. Så forferdelig. Tydeligvis kan penger gjøre hva som helst, noen ganger for dårlige ting, skriver en annen.

Noen går til og med så langt og sier Kardashian har ødelagt historien kjolen representerer.

– Jeg misliker deg ikke Kim, jeg liker deg faktisk, men ved å bruke kjolen ødela du historien kjolen representerer, det var ikke et klesplagg lenger, det var en antikvitet for motebransjen, med historisk verdi som nå er tapt.

Marilyn Monroe ekspert: – Ekstremt skuffet

Det var ikke bare på sosiale medier kjolen fikk kritikk. Marilyn Monroe-ekspert Michelle Morgan, som har skrevet boken The Girl: Marilyn Monroe, the Seven Year Itch, and the Birth of an Unlikely Feminist, var skuffet over at realitystjernen fikk bruke den over 60 år gamle kjolen.

– Jeg er ekstremt skuffet over å se denne 60 år gamle, ikoniske kjolen bli brukt offentlig, fortalte hun til New York Post.

Hun mener i tillegg settingen den ble brukt i var for risikabel.

– Kjolen er ekstremt skjør og har tidligere blitt holdt under temperaturkontrollerte forhold, men nå er den her. Ikke bare i bruk, men på rød løper, hvor alt kunne ha skjedd med den.

ORIGINALEN: Her er Marilyn Monroe i kjolen i 1962.

Strengt regime

Det er ikke bare valg av kjole folk er misfornøyde med. Kim har i ettertid sagt til Vogue at hun fulgte en streng diett og treningsregime for å passe inn i kjolen.

– Som en offentlig figur, og et antatt forbilde, hadde Kardashian muligheten til å utfordre det giftige tullet som fikk oss hit. Men den muligheten har hun ikke tatt så langt, skriver Glamour.

Kostholdsekspert Nichola Ludlam-Raine kritiserer Kardashian for å dele sine slankemetoder, og kaller det farlig for sårbare mennesker. Hun anbefaler ingen å følge i stjernens fotspor.

– Alt som er superekstremt er til syvende og sist dømt til å mislykkes, sier hun til Insider.

Hos motepolitiet Diet Prada er også tonen mot slankingen hard.

– Forstår hun ikke hva slags påvirkningskraft hun har, skriver modell Mia Kang.

Går hardt ut på sosiale medier

På sosiale medier går Riverdale-skuespiller Lili Reinhart hardt ut mot «dumme, skadelig kjendiser».

På Instagram-stories langer stjernen ut om hvor idiotisk hun mener det er å fortelle om farlig slankemetoder for å passe inn i en kjole. Hun navngir ikke spesifikt hvem hun snakker om, men flere medier, blant annet Daily Mail, Metro og Popbuzz, tror det er Kim Kardshian hun sikter til.

MinMote rakk å se Instagram-innleggene til Reinhart før stjernen valgte å slette dem.

Komplisert tema

Det er ikke bare Kim Kardashian som får kritikk for Met-antrekket. Flere av de andre gjestene får også stryk for å ha bommet på kleskoden «I Amerika: En fortelling om mote» og «overklasse-glamour og den gylne alderen».

Derfor valgte flere av stjernene å kle seg opp i antrekk som kunne minne om de man ser på antikke malerier fra 1800- og 1900-tallet.

Men langt ifra alle fulgte den oppfatningen, og det blir nå diskutert i motemedier verden over.

UVANLIG HODEPLAGG: Blant de som får stryk i sosiale medier er Kim Kardashian søster Kylie Jenner. Jenner gikk for miks-and-match i en Off-White brudeaktig kjole, stylet med en caps og slør.
IØYNEFALLENDE: Gigi Hadids spreke Versace-antrekk kommer nok til å bli snakket om i lang tid fremover, men ikke fordi det traff kleskoden. Legg merke til den sovepose-lignende kåpen hun har på sammen med lakkbuksen.
KNÆSJ: Skuespiller Sebastan Stan trekkes også frem som en som bommet på temaet av flere motemagasiner, men at han kommer unna med det fordi antrekket var så stilig.
Publisert: