Miss Island fikk beskjed om at hun var for tjukk

TRAKK SEG: Arna YR Jónsdóttir reagerte kraftig da konkurransens arrangør ba henne om å slanke seg før tirsdagens finale. Nå har hun trukket seg. Foto: Foto: Arna Ýr Jónsdóttir/Facebook
TRAKK SEG: Arna YR Jónsdóttir reagerte kraftig da konkurransens arrangør ba henne om å slanke seg før tirsdagens finale. Nå har hun trukket seg. Foto: Foto: Arna Ýr Jónsdóttir/Facebook

Arna YR Jónsdóttir (20) fikk beskjed om at hun var for tjukk og måtte slanke seg før konkurransen. – Veldig provoserende, sier moteprofil Janka Polliani.

Den islandske 20-åringen Arna YR Jónsdóttir kom til finalen i Miss Grand International, som er en missekonkurranse som foregår i Las Vegas og samler modeller over hele verden.

I forkant av finalen, som er førstkommende tirsdag, har Jónsdóttir fått beskjed fra arrangøren at hun er for tjukk og må gå ned i vekt hvis hun vil nå langt.

– Ikke spis frokost, spis bare salat til lunsj og drikk masse vann hver kveld før konkurransen, sa eieren av arrangementet til Arna, ifølge den islandske avisen Iceland Mirror.

20-åringen skal ha fått forklart at arrangøren ba henne slanke seg fordi han likte henne så godt og ville at hun skulle lykkes i konkurransen.

Se bildene: Undertøysmerke trykker uretusjerte bilder av «ekte kvinner»

untitled link

– Fin som jeg er

Dette fikk Jónsdóttir til å se rødt.

– Hvis eieren av konkurransen faktisk ønsker at jeg skal gå ned i vekt, og ikke liker meg slik jeg er, så fortjener han ikke å ha meg med blant topp 10, forteller islendingen.

– Ja, skuldrene mine er bredere enn de andre jentene sine, men det er fordi jeg var medlem av det islandske toppidrettslaget, noe jeg er stolt av. Jeg tar ikke kommentarene personlig, men jeg gjør mitt beste for at dette skal komme ut. Personlig så synes jeg at jeg er fin som jeg er, sier Jónsdóttir til avisen.

Les også: Norsk moteblogger langer ut etter kroppskommentar

untitled link

Trakk seg

På sin egen Facebook-profil forteller 20-åringen at hunn har valgt å trekke seg fra konkurransen. Avgjørelsen kom etter at arrangørene forsøkte å få henne til å endre historien fordi de mente at det var en språklig misforståelse.

– Jeg kommer til å stå opp for meg selv, andre kvinner og den islandske nasjonen. Derfor har jeg bestemt meg for å gi meg i Miss Grand International. Før jeg dro skrev jeg et brev til arrangjøren og forklarte hvor latterlig hele opplegget var. «Hvis du skal arrangere en internasjonal skjønnhetskonkurranse må du i det minste klare å se internasjonal skjønnhet», skrev jeg til han. Jeg kommer hjem som en vinner og er stolt av å være islending, avslutter hun.

Les også: «Top Model»-Eirin gikk ned 10 kilo etter TV-hets - måtte ta bloggpause for å bli bra igjen

– Provoserende

Moteprofil og programleder, Janka Polliani. Foto: polliani.com
Moteprofil og programleder, Janka Polliani. Foto: polliani.com

Janka Polliani, moteprofil og programleder for Top Model Plus Size, lar seg provosere av saken. Det samme gjør Top Model-dommer og stylist Jonas Hallberg.

– Jonas og jeg sitter og prater om saken nå og synes det hele er hårreisende. Hun er jo ikke en curvy modell engang. Jeg blir så provosert, sier Polliani.

Top Model-duoen synes det er trist at modellbransjen ikke har kommet lengre, og peker på kravene som settes i en missekonkurranse.

– Jentene i slike konkurranser har så mange verider de skal stå for - de skal kunne snakke for seg, helst drive med veldedighet og være et sunt forbilde for unge jenter. Derfor er det helt hårreisende og sjokkerede at hun har fått denne beskjeden. Jeg synes imidlertid at hun er tøff som trakk seg, sier Polliani og legger til:

– Det vil alltid være noen som er naturlig slanke, og det vil alltid være en diskusjon rundt denne tematikken. Men det er ingen tvil om at modellbransjen trenger et spark bak og begynner å se beauty i alle størrelser.

Hvordan var din opplevelse i dag?