Mette-Marit gjorde som Mary - valgte kjole fra H&M

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Kronprinsesse Mette-Marit har i likhet med kronprinsesse Mary sikret seg en hvit, miljøvennlig kreasjon fra den svenske kleskjeden.

Da kronprinsessen i går deltok på utdelingen av Coops miljøpris 2013, var hun ikledd en kjole fra den svenske kleskjedens miljøvennlige kolleksjon «conscious collection». Kjolen, som har en prislapp på 2999 kroner, er nå utsolgt på H&Ms hjemmesider.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, ønsker ikke å kommentere kronprinsessens kjolevalg.

Mette-Marit kombinerte den hvite blondekjole med strømper, ankelstøvletter og blazer i sort. I hånden hadde hun sin lilla «The Knot»-clutch fra eksklusive Bottega Veneta. Vesken er en favoritt blant Europas prinsesser og finnes blant annet i garderobene til svenske prinsesse Madeleine og danske kronprinsesse Mary.

Sistnevnte har mer enn bare lik veskesmak som Mette-Marit. Tidligere denne måneden dukket hun nemlig opp i nøyaktig samme H&M-kjole. Den danske kronprinsessen hadde imidlertid valgt å bruke kjolen til bare ben, hudfargede pumps og matchende clutch.

- Det er definitivt spennende at Mette-Marit og Mary valgte samme kjole, men stylet den så forskjellig, sier TV2s kongeekspert Kjell Arne Totland til minMote.

- Bevisste valg

Mette-Marit har tidligere fått kritikk for å kle seg i italienske designerkjoler til flere titalls tusen kroner. Det siste året har kronprinsessen i større grad enn før satset på gjenbruk og vist seg i «gamle» antrekk fra garderoben. Tidligere denne måneden ankom hun Utenriksdepartementet iført en trendy, blomstrete bomberjakke fra det norske merket Fall Winter Spring Summer.

Totland er glad for å se kronprinsessen i både norsk design og budsjettvennlig mote.

- Dette er nye og friske takter fra vår unge kronprinsesse, som jeg merker meg med glede. Dette er to helt tydelige bevisste valg. Og de har begge stor og viktig signaleffekt, sier han og legger til:

- Ellers må jeg jo på en dag som denne minne meg selv og alle andre om en tverrstripet genser fra H&M som Mette-Marit gjorde verdensberømt i år 2000. Den ble utsolgt over hele Norge i løpet av et par dager!

Publisert:

Finn mer innhold om: