Ulrikke Lund svarer på puppekritikken på bloggen

POPULÆR BLOGGER: Ulrikke Lund har over 100.000 unike lesere på bloggen i måneden. I et nylig innlegg skriver hun rett fra hjertet rundt kritikken på bloggen den siste tiden. Foto: Frode Hansen/VG
POPULÆR BLOGGER: Ulrikke Lund har over 100.000 unike lesere på bloggen i måneden. I et nylig innlegg skriver hun rett fra hjertet rundt kritikken på bloggen den siste tiden. Foto: Frode Hansen/VG

På bloggen tar toppblogger Ulrikke Lund (24) et oppgjør med kritikken hun har fått fra mange lesere rundt silikonpuppene.

Av: INGRID BRUVIK og NATALIE NGO

Ulrikke Lund driver en av landets største moteblogger, som hun blant annet gjorde million-business av i 2012. Daglig klikker tusenvis seg inn for å se hennes siste antrekk. Den siste tiden har det gått varmt i kommentarfeltet, men ikke alle kommentarene er like positive.

- Det har vært utrolig mye sterk feedback på kort tid, ingen jenter liker å høre at de er ting som «trashy», «stygg» og «falsk» dag ut og dag inn. Vanligvis bryr jeg meg ikke, men her om dagen fikk jeg en ekkel kvalm følelse i magen av at alle skal mene så mye hele tiden, skriver Ulrikke Lund i et innlegg på bloggen.

Ulrikke Lund skriver i en SMS til minMote at hun ikke ønsker å kommentere utover det som står i innlegget på bloggen.

I innlegget som ble publisert i går kveld bryter også toppbloggeren stillheten rundt spekulasjonene rundt hennes brystforstørrelse, som har vært et hett tema i kommentarfeltet.

- Mange har reagert på at jeg har tatt silikon. Ja, og så? fortsetter 24-åringen i innlegget.

Oppgjør med leserne

Videre i blogginnlegget tar hun et oppgjør med kritikken hun har fått fra mange av leserne.

- Hvorfor noen absolutt føler at de må sette meg opp på sånn en pidestall, det skjønner jeg ikke. Vi er alle bare mennesker og går gjennom de samme tingene som alle andre, og vi har alle en grunn for å gjøre som vi gjør.

Mange av hennes lesere har uttrykt skuffelse og sinne i kommentarfeltet den siste tiden og tatt i bruk til dels sterke ordelag for å uttrykke hva de føler.

«Du var faktisk den eneste bloggeren jeg tenkte var fornøyd nok med seg selv til å unngå de jævla silikoninnleggene. Nå er du akkurat som resten av mølja. TRIST»

«Du trengte vel ingen silikon.. Trodde faktisk ikke du kom til å gjøre det. Skuffende. Ble plutselig forbildet mitt litt borte..»

Kroppshysteri på blogger

I gårsdagens innlegg på bloggen skriver 24-åringen imidlertid hvor synd hun synes det er å se mange unge jenter prøver å finne seg selv ved å legge seg under kniven i prosessen. Hun påpeker at det kan føles annerledes når man er 18 og 25 år.

Å retusjere seg til falsk skjønnhet på blogger og sosiale medier har også vært en økende mobiltrend. Norske toppblogger sa imidlertid at de ikke benytter seg av retusjeringsappene. Motebloggere har tidligere også blitt kritisert for at dere fokus på kosthold og sunne treningsvaner skaper kroppshysteri blant unge jenter. Mens kjendisstylist og tidligere Farmen-deltaker Jon Lundemoen tok et oppgjør på sin egen blogg rundt slankepresset han opplever i sosiale medier.

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?