Grace Coddington gir seg som kreativ leder i Vogue

RADARPAR: Grace Coddington og Anna Wintour har jobbet tett i nesten 30 år., og regnes som to av de mektigste kvinnene i motebransjen. Her på Altuzarra-visning under moteuken i New York i 2014. Foto: NTB scanpix

Grace Coddington (74), en av verdens mest kjente moteprofiler, har flere spennende prosjekter på gang.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Onsdag formiddag annonserte The Business of Fashion at 74-åringen, som har jobbet for amerikanske Vogue i nesten 30 år, forlater hovedansvaret som kreativ leder, men skal fortsette å bidra i magasinet.

- Etter mer en 25 år i amerikanske Vogue vil Grace Coddington fortsatt jobbe for magasinet, men i en mer generell form. Dette betyr at hun vil kunne påta seg flere eksterne prosjekter, sier en talsmann for amerikanske Vogue til BoF.

Coddington er blant annet i gang med et parfymeprosjekt i samarbeid med Comme des Garçons.

Beholder kontoret

Britiske Coddington vil beholde kontoret og sin personlige assistent hos Vogues kontorer i One World Trade Center i New York. Hun skal også produsere fire redaksjonelle moteserier pr. år som skal på trykk i magasinet.

- Jeg elsker virkelig Vogue, det har alltid vært en stor del av livet mitt, blant annet fordi de oppdaget meg som modell da jeg var 19 år. Jeg rømmer ikke fra magasinet, for det har åpnet så mange dører for meg, men jeg gleder meg til å samarbeide med andre aktører. Jeg skal hvertfall ikke bli pensjonist, og bare henge rundt, sier hun til BoF.

Les også: Anna Wintour lettet på sløret for MinMote - dette mener hun om nordmannen Peter Dundas

I FRONT: Anna Wintour (t.v) sammen med Grace Coddington og Kendall Jenner. Foto: Getty Images

Coddington, som opprinnelig er fra Wales, startet modellkarrieren i tenårene for britiske Vogue. Etter 19 år i magasinet flyttet hun til New York, og ble ansatt som kreativ leder i den amerikanske utgaven av magasinet. Sjefredakør Anna Wintour og Grace har jobbet side om side siden 1988, og har fast plass ved siden av hverandre på første rad hos verdens fremste motehus.

Publisert: