Nyheter

Kanye West om Louis Vuitton: - Prisene er for ekstreme

MOTELØVE: Kanye West sitter ofte på første rad når verdens mest eksklusive designere har visninger under moteukene. Nå kritiserer han imidlertid luksusmerket Louis Vuitton og andre motehus for å ha for høye priser. Foto: Getty images/ All over press

Den kontroversielle artisten som tidligere har samarbeidet med Louis Vuitton, mener prisene hos eksklusive motehus er for ekstreme.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Kanye West er kjent for å være et luksusdyr, og er gjerne fast inventar på første rad når verdens mest eksklusive designere viser frem sine kolleksjoner under moteukene. Tidligere i høst var han blant annet å finne på første rad når norske Andreas Melbostad, sjefdesigner for Diesel Black Gold, hadde visning av sin vår- og sommerkolleksjon i New York.

Vil ikke designe for Louis Vuitton igjen

I 2009 samarbeidet West med det franske motehuset Louis Vuitton om en kolleksjon bestående av sporty sko, men ifølge artisten er et nytt fremtidig samarbeid utelukket, og de skyhøye prisene skal være årsaken.

- Hvis jeg fikk muligheten til å designe for Louis Vuitton igjen, ville jeg ikke gjort det. Fordi prisene er for ekstreme. Og jeg ønsker ikke å bruke mitt budskap på at barn skal spare opp så mye (penger, red. anm.), for å være en del av disse ideene. Det er problemet med luksus, sier han i et intervju med en lokal radiostasjon i Los Angeles, ifølge Huffington Post.

PÅ FØRSTE RAD: Kanye West hadde god utsikt under Givenchys vår- og sommervisning i Paris tidligere i høst. Her er han i godt humør på første rad. Foto: Getty images/ All over press

Forsvarer billigkjeder

Selv om han ofte kler seg i rådyre klær fra motehus som Gucci, Givenchy og nevnte Louis Vuitton, tar han kjedebutikker i forsvar.

- Jeg er ikke enig med alt H&M og Zara gjør, men en god ting er at de har klart å bryte ned ideen om at ting du ønsker deg må koste en million dollar, sier han videre.

Designet sko til 33.000 kroner

Kanye West er selv designer, og kan ikke sies å ha lagt prisene på et veldig budsjettvennlig nivå. Et av skoparene fra en av hans første kolleksjoner lå på svimlende 33.000 kroner. Nylig har West samarbeidet med merket A.P.C, et merke som har langt lavere priser enn Louis Vuitton, men som fortsatt krever mer av lommeboken enn de mest kjente kjedebutikkene. Selv har West store tanker om sin innflytelse på moteverden.

- Jeg er den mest innflytelsesrike motepersonen det siste tiåret, konstaterte West på slutten av intervjuet.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Design
  2. Mote
  3. Louis Vuitton
  4. Kanye West

Relaterte artikler

MANN

Sjekk Kanye Wests svindyre Adidas-kolleksjon

NYHETER

Sjekk motegaven Miley Cyrus fikk av Kanye West

NYHETER

Blond og vågal Kim Kardashian kuppet Givenchy-show

NYHETER

Kanye West på moteshowet til norsk stjernedesigner

MANN

Alt du må vite om Louis Vuitton-visningen

NYHETER

Kim Kardashian festet med motefiffen i kveldens drøyeste kjole

NYHETER

Miley Cyrus om mote: - Det må være sexy og sterkt