Nyheter

Se prinsesse Dianas beste antrekk: - Utvilsomt et moteikon

Dagens moteprinsesser sammenlignes ofte med Diana. Her ser du hvorfor.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Prinsesse Diana er et vår tids største kongelige moteikoner. Hun var også en av verdens mest fotograferte kvinner. Alle hennes antrekk ble kommentert, diskutert og kopiert verden over. I dag, 15 år etter sin død, er hun stilikonet dagens moteprinsesser sammenlignes med i media.

– Prinsesse Diana var utvilsomt et moteikon i sin levetid - og hun er det kanskje i enda større grad etter sin død, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til minMote.

Han tror mye av grunnen til dette er fordi hun gikk bort så tidlig.

– For folket vil Diana for alltid være den unge og vakre, men også stilen hennes de siste årene hun levde er på mange måter tidløs - og like aktuell i dag.

Når Totland ser bilder av Diana fra hennes siste leveår blir han slått av hvor moderne og tidsriktig Diana fremstår - selv i dag.

– Diana skapte mote både med sin frisyre og sin klesstil fra første gang mediene begynte å skrive om henne i 1980. Hun ble kopiert av ungpiker over hele verden.

Prinsesse Diana hadde et storslått eventyr av et bryllup. Hun var iført en pompøs brudekjole som tok 80-tallet på kornet. Totland forteller at kjolens snitt og design ble en hit blant bruder de påfølgende årene.

– Jeg var ikke spesielt begeistret for hennes voluminøse bløtkake av en brudekjole fra ekteparet Emmanuel. Diana sa selv mot slutten av sitt liv at hun heller ikke var så begeistret for den, forteller kongeeksperten.

På 80-tallet var nemlig ikke prinsesse Diana alltid like stilsikker, men hun vant folket med sitt sjarmerende smil og sin tilstedeværelse.

Totland mener det var franskfødte Catherine Walkers tette samarbeid med Diana som førte til at prinsessen fant sin egen stil.

– Mange av kjolene Walker skapte til henne den gang er nærmest blitt ikoniske. Blant annet den stroppløse aftenkjolen i isblå chiffon, som hun bar på Cannes-festivalen. Mange av disse kjolene er i dag utstilt på Althorpe sammen med brudekjolen, og i sommer er det en spesialutstilling i Kensington Palace, fortsetter Totland.

Totland, som selv var i prinsesse Dianas begravelse, har sine favoritter når det kommer til prinsessens mange kjoler.

– Noen av de enkle draktene og kjolene fra de siste årene hun levde er blant mine favoritter. I Versaces lange aftenkjoler er Diana kanskje på sitt aller flotteste - både den asymmetriske kreasjonen i middelhavsblå silke og den kroppsnære hylsterkjolen i kardinal-lilla silkekrepp. Catherine Walkers aftenkjole i hvite blonder er også legendarisk i all sin tidløse enkelhet, avslutter Totland til minMote.

Ifølge designeren Donatella Versace kan Dianas stil deles opp i to epoker - før og etter hennes bror og moteskaper Gianni Versace begynte å designe for henne.

– Gianni ville se klassisk Versace-eleganse. Han valgte farger ut fra hennes hud- og hårfarge, sier hun ifølge motemagasinet Harpers Baazar.

Sjekk prinsesse Dianas stil opp gjennom årene her:

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Stil
  2. Versace
  3. Kjoler
  4. Prinsesse Diana

Relaterte artikler

NYHETER

Prinsesse Dianas ikoniske kjoler til salgs

NYHETER

Prins Harry arver Dianas brudekjole

KJENDIS

Dronning Sonja fyller 80 år: 10 moteøyeblikk vi aldri glemmer

KJENDIS

Diana-øyeblikkene i «The Crown» vi gleder oss til

KJENDIS

Mote-Kate imponerer igjen

KJENDIS

Inspirasjon til nyttårsaften: 10 uforglemmelige partyantrekk

MOTE

Kate Moss er et av verdens største moteikon - se hennes stil gjennom tidene