Her er vårens beste catwalk-kopier

Du trenger ikke å blakke deg for å få stilen fra catwalken. minMote har funnet frem rimelige alternativer av vårens nøkkelplagg.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Det er ingen hemmelighet at kjedebutikkene lar seg inspirere av kolleksjonene designerne viser på catwalken. Mens de store motehusete skaper trendene, sørger de rimeligere butikkene for at de blir en del av garderoben til moteinteresserte verden over.

minMote har funnet frem til sesongen beste catwalk-kopier, slik at du kan få stilen fra catwalken uten å blakke deg.

Dolce & Gabbana viste frem fargerike og feminine retro-kjoler på catwalken. Den lilla kjolen som er avbildet på modell har en prislapp på hele 22.250 kr. De færreste av oss har råd til å gjøre en så dyr investering, men har du 230 kroner til rådighet kan du gjenskape stilen takket være OwnTheRunWay.com. Du kan også finne kjoler med 50-tallssnitt og store mønster hos de fleste kjedebutikkene.

Isabel Marant er blant de aller heteste designerne for øyeblikket, og de røde batikkbuksene hun viste på catwalken for våren- og sommeren har blitt et av sesongens it-plagg. Buksene koster 2.450 kroner hos Net-A-Porter.com. For deg som synes det blir for dyrt, finnes det et rimeligere alternativ hos nettbutikken PlacesDesTendances.com. Har du en rød bukse liggende i skapet, kan du lage en lignende variant selv ved hjelp av en flaske klor og litt tau.

Balenciagas vesker har for lengst blitt en må-ha blant fashionistaer, og kommer stadig i nye farger og varianter. For å henge en beige Balenciaga over armen må du ut med nesten 10.0000 kroner. Hos Nelly.com finner du en veske som er svært lik kreasjonene fra motehuset. Fargen er perfekt for sommerhalvåret, og passer like godt til en hvit blondekjole som til et røft hverdagsantrekk.

Den mønstrete pyjamasen er en av vårens viktigste nøkkelplagg, og den skal aller helst være blå. Stella McCartney er blant designerne som står bak den noe vågale trenden. Bruk en rimelig variant av den eksklusive pyjamasen med høye hæler og og bakovergredd hår for å få det riktige uttrykket.

Christian Louboutin tar sine røde såler til et nytt niva, og kjedebutikken Zara følger etter. Tykkelsen på hælene gjør skoene komfortable å gå med, og de passer like godt til en minimalistisk dressbukse som til en sort minikjole. Louboutins variant koster hele 10.995 kroner hos BergdorfGoodman.com, mens Zaras varianter koster 799 kroner.

Kjedebutikkene er fulle av tulipantopper i forskjellige farger og materialer. Inspirasjonen har de blant annet hentet fra motehuset Célines vår- og sommervisning. Velg en variant i hvitt - på den måten får du også innlemmet den hvite trenden i garderoben.

En gjenganger på årets vår- og sommervisning var blomstermønsteret. Bukser, topper, kjoler, jakker og vester - denne sesongen skal man helst bruke det iøynefallende mønsteret fra topp til tå. H&M ser ut til å ha latt seg inspirere av Altazurras fargesterke variant.

Undervannstrenden står sterkt denne våren. Flere motehus har latt seg inspirere av livet under vann, og har tatt i bruk elementer fra havet både på plagg og tilbehør. En enkel måte å ta i bruk trenden på er å finne smykker med skjell, sjøstjerner og sjøhester.

LES OGSÅ:Dette er motevåren 2012

LES OGSÅ:Her shopper kjendisene i Oslo

LES OGSÅ:Norsk design i «Gossip Girl»

Publisert: